POPUSTLJIVI TATA

Liev Schreiber: Svojoj djeci dopuštam sve što žele

Holivudski glumac i redatelj Liev Schreiber (44), poznat po ulogama u filmovima “Vrisak”, “Salt” i “X-Men početak: Wolverine”, 191 centimetar visok, snažan, plav i vrlo smiren, predstavio je u Veneciji film “The Reluctant Fundamentalist”, s kojim je i otvorena 69. filmska Mostra. Na crvenom tepihu na Lidu pratila ga je nevjenčana supruga, australska glumica Naomi Watts (43).

Nakon traumatičnog djetinjstva u siromašnom stanu u južnom dijelu Manhattana i burnog razvoda njegovih roditelja, glumca i redatelja Tella Schreibera, koji ga je pokušao oteti od majke, boemke Heather, Schreiber je obiteljski mir našao u vezi s australskom ljepoticom. Zajedno su od 2005. i imaju dva sina – Alexandera Petea (5), kojeg zovu Saša, i Samuela Kaija (4). O svemu tome Liev Schreiber, koji je ime dobio po slavnom književniku Lavu Tolstoju, opušteno je govorio u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju.

Kakav ste kao roditelj? – Moja majka stalno mi je nešto zabranjivala. Do dvanaeste godine, na primjer, nisam smio gledati filmove u boji. Dopuštala mi je da slušam samo klasičnu glazbu. Kad sam kao tinejdžer prvi put gledao “Ratove zvijezda”, pobjesnio sam jer sam shvatio koliko toga sam propustio. Zato svojoj djeci dopuštam što god žele. Znam da je to sebično i da ću ih tako razmaziti, ali ne mogu si pomoći.

Je li Naomi stroži roditelj? – Ne, mislim da se jednako odnosimo prema djeci. I ona je imala teško djetinjstvo, pa sad želimo oboje našoj djeci pružiti sve što možemo. Naravno, ne mislim tu na slatkiše i igračke, nego na našu ljubav i poštovanje.

Je li vam Naomi pričala o snimanju u Hrvatskoj? – Oduševljena je ljepotom vaše zemlje. I djeci se svidjela Hrvatska, pa je sad i ja želim vidjeti. Možda ćemo doći sljedeće godine.

Josip Jurčić

Pročitali ste skraćeni ekskluzivni intervju s Lievom Schreiberom. U tiskanom izdanju Glorije (br. 922) koji je u prodaji još samo danas pročitajte i koje priče prije spavanja Liev čita svojim sinovima, zašto nije bio oduševljen izborom Naomi Watts da glumi princezu Dianu, kako se nosi sa slavom, zbog čega su ga sunarodnjaci njegove nevjenčane supruge u početku loše prihvatili…. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
24. travanj 2024 03:14