POVRATAK RIJECI

Lijepa naša Sava uz najveći fiš paprikaš

Više od pet tisuća posjetitelja sudjelovalo je u velikoj završnici nacionalnoga projekta posvećenoga poticanju gospodarskih, ekoloških i turističkih potencijala rijeke Save, a najprimamljiviji su dijelovi programa u Slavonskom Brodu bili vožnja kanuima, tradicijske posavske pjesme u nesvakidašnjoj klapskoj izvedbi te promocija najvećega kotlića za riblji paprikaš u Hrvatskoj.

Velemajstor Stjepan Balen iz Slavonskoga Broda pripremao je to tradicijsko jelo u kotliću obujma od tisuću litara koji je, prema njegovim riječima, trenutačno najveći u Hrvatskoj.

Među posjetiteljima je bio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je istaknuo je da je „Lijepa naša Sava“ odlična manifestacija i putokaz kojim bi trebali ići gradovi na Savi. – Sve ono što je napravljeno u tome projektu pokazuje koliko je Sava važna i koliko je draga Brođanima – naglasio je ministar poljoprivrede.

radonačelnik Mario Duspara, ministar Tihomir Jakovina i Igor Ćutuk iz Coca Cole

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara istaknuo je da je Savski sajam jedan od najvećih događanja ne samo u Slavonskome Brodu, nego i šire. – Ovo pokazuje ljubav Brođana i Slavonaca prema Savi koja je uistinu fantastična, bistra i zelena. Mislim da nema ljepše rijeke od naše Save – ocijenio je gradonačelnik.

Linker
18. travanj 2024 09:06