INTERVJU: RYAN REYNOLDS

Lud za suprugom Scarlett Johansson

Da kanadski glumac Ryan Reynolds (33) zaista zrači “stilom, šarmom i samopouzdanjem te da neprestano žudi za novim izazovima” – zbog čega je odabran za zaštitno lice novog mirisa Boss Bottled Night by Hugo Boss – uvjerili smo se tijekom našeg susreta u londonskom hotelu Soho. Zvijezda filmova “Bračna ponuda”, “X-Men Origins: Wolverine” i “As u rukavu”, koji nas je dočekao odjeven u traperice, bijelu majicu i sivu vestu, još je zgodniji u prirodi nego na velikom ekranu, na kojem često ne dolazi do izražaja da je visok gotovo 1,90 m.

Ženama je neodoljiv i na filmskom platnu i privatno: četiri godine bio je u ljubavnoj vezi s kanadskom kantautoricom Alanis Morissette , a u rujnu 2008. vjenčao se s osam godina mlađom glumicom Scarlett Johansson. Iako se nedavno šuškalo da je njihov brak u krizi, par je to nedavno opovrgnuo odlukom da se zajedno iz Los Angelesa presele u New York. A to Scarlett Johansson savršeno odgovara: voli boraviti u rodnom gradu i u dva milijuna dolara vrijednom penthouseu na Upper East Sideu, a dok njezin muž snima akcijske filmove “Green Lantern” i “Deadpool”, društvo će joj praviti sestra Vanessa.

Koje su osobine Hugo Boss muškarca i vama bliske? – Modni brend Boss sinonim je za klasičnu eleganciju, ali osim toga, vežemo ga uz vrlo ambiciozne muškarce. A ja sam ambiciozan, imam tu potrebu da budem sve uspješniji. Što se samog mirisa tiče, mislim da je vrlo zavodljiv, a najviše mi se sviđa njegova drvenasta nota.

Koliko pozornosti posvećujete njezi? – Ne volim se gledati u ogledalu i nisam tip na kojem će se kozmetička industrija obogatiti, ali parfeme volim. Prije nego što iziđem iz kuće, uvijek stavim miris, a Boss Bottled Night mi savršeno odgovara. Odrastao sam u Vancouveru, uz tri starija brata, od kojih sam stalno posuđivao parfeme, i dugo mi je trebalo da shvatim kakvi mi se mirisi zapravo sviđaju.

Jeste li već u djetinjstvu htjeli postati glumac? – Možda će zvučati nevjerojatno, ali tek prije sedam-osam godina, kada sam već imao poprilično filmova iza sebe, shvatio sam da je gluma moj poziv. Počeo sam s 13 godina u tinejdžerskoj sapunici “Hillside”, u kojoj sam glumio tri godine, a vatreno filmsko krštenje bilo mi je film “Ordinary Magic”. Zbog njega sam tri mjeseca bio odvojen od obitelji jer se snimalo na Šri Lanki, u kojoj je tada bjesnio građanski rat. U kakvoj ste obitelji odrasli? – Sretnoj. Mama Tammy radila je kao prodavačica, a tata Jim u prehrambenoj industriji, no prije umirovljenja bio je policajac. Dvojica moje braće su policajci pa se i od mene očekivalo nešto takvo. Primjerice, da barem postanem vatrogasac.

Kako se braća i roditelji odnose prema vašem poslu? – Oni su moji najbolji kritičari: daju primjedbe, ali ne ocjenjuju moj rad. Moju braću više zanima što se događa kad se ugase kamere i kakvi su moji kolege kao osobe.

Kad ste se doselili u Los Angeles? – S 19 godina stigao sam sa svojim prijateljem Chrisom Williamom Martinom, s kojim sam odsjeo u jeftinom motelu i sljedeće dvije godine u potrazi za poslom kucao na mnoga vrata. Dobivao sam razne uloge, a prva zapažena bila je u serijalu “Two Guys, a Girl and a Pizza Place”. S obzirom na to da sam još u kategoriji mladih glumaca, mogu reći da sam zadovoljan: snimio sam dobre filmove i dobivam dobre uloge.

Zašto je u vašim intervjuima supruga Scarlett Johansson tabu tema? – Zato što o našem privatnom životu nemam namjeru govoriti u javnosti. Ako sam javna osoba, ne znači da i moja intima treba biti javna.

Što je najveći luksuz koji ste si od zarade priuštili? – Moja kolekcija motora: imam harley davidson springer softail, confederate, triumph bonneville, ducati… Obožavam vožnju motorima, ne samo zbog osjećaja slobode nego i zbog praktičnosti – svagdje stignem brzo i izbjegnem gužvu. Prijatelj i ja smo na motorima proputovali Novi Zeland, a pokušali smo to ponoviti i u Australiji. No, nismo uspjeli jer je prijatelj imao prometnu nesreću i završio u bolnici.

Marijana Marinović

Linker
25. travanj 2024 19:33