KONTROVERZNA PJEVAČICA

Madonna kukastim križem razbjesnila francusku političarku

Kandidatkinja radikalno desničarske stranke Nacionalni front Marine Le Pen našla se na udaru kontroverzne američke pop-pjevačice Madonnejavlja Jutarnji list.

Madonna je u sklopu svoje videoprojekcije i podloge za svoj nastup uz pjesmu “Nobody knows me” u Tel Avivu iskoristila fotografiju francuske desničarke prikazavši je s kukastim križem na čelu. U istoj projekciji nakon nekoliko sekundi oči Marine Le Pen zamjenjuju oči Hitlera.

Marine Le Pen ogorčena je Madonninim korištenjem njene slike za svoj nastup. Komentar francuske političarke nije se dugo čekao.

– Je li vratila ukradenu djecu iz Afrike? Ili ih je konačno kupila? – sarkastično je poručila Marine Le Pen.

– Ako misli isto napraviti i u Francuskoj, pričekat ćemo je na izlasku – najavila je Le Pen uoči Madonnina koncerta na Stade de France koji je predviđen za 14. srpnja.

Le Pen dodaje i da joj nije potrebna lekcija od žene koja baca gaćice na pozornicu. Izjava se odnosi na Madonnin nastup iz 1987. godine, kad je bacila gaćice u publiku, točnije u krilo tadašnjem pariškom gradonačelniku Jacquesu Chiracu.

Iz stranke Marine Le Pen, Nacionalnog fronta, poručuju i kako će zbog tog nastupa, u sklopu Madonnine koncertne turneje, tužiti američku pjevačicu.

Marine Le Pen poznata je u Francuskoj, ali i izvan svoje zemlje po svojim ksenofobnim i homofobnim izjavama te proklamiranoj antiimigrantskoj politici.

Linker
19. travanj 2024 16:01