Sipa/Cropix
POZNATI DIZAJNER CIPELA

Manolo Blahnik: Cipele s platformom su užasne

Poznati dizajner podijelio je neka svoja razmišljanja za The Guardian te među inim priznao da je imao strah od javnih nastupa i da nimalo ne voli platforme.

Manolo Blahnik (71) kao jednu od životnih lekcija izdvojio je savjet Elizabeth Taylor koja mu je pomogla da prebrodi strah od govorenja pred velikim brojem ljudi.

– Bilo je to 1990. kada sam se spremao primiti nagradu Council of Fashion Designers of America. Bio sam iza pozornice, strašno nervozan. Elizabeth Taylor mi je prišla, stavila ruku na leđa i rekla: Dragi, zapamti. Oni su samo ljudi! Sada držim govore i predavanja bez ikakvog problema zahvaljujući upravo njoj – priznao je slavni dizajner cipela.

Manola je proslavila hit serija Sex i grad, odnosno autorica kolumni i knjige na osnovu koje je kasnije snimljena serija i dva filma:

Candace Bushnell je voljela moje cipele i odjednom su svi u gradu pričali o mojim cipelama. Sve mi je to laskalo, ali danas se čini jako daleko – rekao je Manolo.

Iako dizajnira cipele, smatra da se o ljudima ne može mnogo saznati samo na osnovu obuće koje nose, ali je priznao da postoje cipele koje apsolutno ne voli:

– Ja sam za štikle. Cipele s platformom su užasne – i najljepše noge u njima izgledaju ružno. Možete ih kombinirati jedino s dugom haljinom, tako da ih nitko ne vidi – izjavio je slavni dizajner cipela.

Cipele Manolo Blahnik bile su peta zvijezde filma Sex i grad, a sam dizajner je priznao da ih je te godine financijski spasila pomama za ˝nečim plavim˝ s vjenčanja Carrie Bradshaw, glavne junakinje filma i hit serije.

FOTO: Screenshot Youtube

Linker
20. travanj 2024 11:46