CANNES 2009.

Mariah Carey bez šminke iznenadila publiku

Iako su i na Croisette došli u svojem uobičajenom zvjezdanom izdanju, američki film „Precious“ ponudio je sasvim drugačiji pogled na slavne glazbenike: Mariah Carey glumi socijalnu radnicu gotovo bez traga šminke, a Lenny Kravitz medicinsku sestru.

Nakon njezinih prijašnjih filmskih pustolovina, koje najbolje predstavlja negledljivi „Glitter“, svaki gledatelj mora se čuvati novog filma u kojem glumi Mariah Carey. Slavna glazbenica, koja očarava pjevajući u rasponu od pet oktava, doista nije velika glumica, ali u filmu „Precious“ pokazala se u novom svjetlu. Film koji je na Sundance festivalu osvojio Veliku nagradu, u Cannesu je prikazan u programu Un Certain Regarde, a većina gledatelja imala je poteškoće u prepoznavanju pjevačice. Naime, inače uvijek glamurozno odjevena i našminkana, u filmu glumi socijalnu radnicu, jednostavne ravne crne kose i gotovo bez trunke šminke.

Njezin glumački i glazbeni kolega Lenny Kravitz, pak, također se odmaknuo od svojeg uobičajenog imidža. Umjesto zavodnika, u „Precious“ glumi medicinskog brata (ili kako on sam kaže u filmu – sestru) koji se brine za junakinju – tinejdžerku Precious.

Iako su u filmu iznenadili, na crvenom tepihu Mariah i Lenny su podsjetili zašto su već godinama među najomiljenijim glazbenicima. Nisu pjevali, ali su sjajno izgledali, donijevši ovogodišnjem Cannesu i te kako potreban glamur.

Josip Jurčić

Sve o 62. filmskom festivalu u Cannesu doznajte na Glorijinoj posebnoj podstranici

Linker
25. travanj 2024 11:34