IZLANULI SE

Mark Wahlberg i Joan Collins otkrili dobitnike Oscara?

Američki glumac i producent Mark Wahlberg (40) te njegova legendarna britanska kolegica Joan Collins (78), i sama glasačica Akademije, tvrde da znaju dobitnike Oscara. Wahlberg je za Huffington Post izjavio kako ima prijatelja koji zna sve o popisu dobitnika.

– Nije pitanje za koga bih ja želio da pobijedi, već je riječ o tome da ja znam tko će pobijediti – rekao je. Oni koji vjeruju u Wahlbergove insajderske informacije možda će, kako bi sačuvali napetost, ovdje poželjeti prestati čitati.

Wahlberg dakle tvrdi da će “Umjetnik” dobiti nagradu za najbolji film, u što vjeruje i Joan Collins koja je na zabavi magazina Vanity Fair ranije ovoga tjedna iznijela svoja predviđanja. Nakon prvotnog nećkanja, diva je ipak dala odgovor na glavno pitanje.

– Neću vam reći… Ne bih smjela, jer sam glasačica, ali mislim da se film zove “Umjetnik” – izlanula se Joan.

Jean Dujardin, protagonist toga nijemog francuskog crno-bijelog filma trebao bi, ponovno po Wahlbergu, kući ponijeti Oscara za najboljeg glumca, dok će Viola Davis i Octavia Spencer iz “Tajnog života kućnih pomoćnica” isto učiniti sa statuama za glavnu i sporednu žensku ulogu. Prema znanoj listi najvećih favorita s kojom se Wahlbergova predviđanja poklapaju, Christopher Plummer osvaja kipić za mušku sporednu ulogu. Wahlberg također najavljuje i najmanje tri Oscara za Scorseseovog “Huga”, one za kostimografiju, kameru i produkciju.

Wahlberg bi mogao biti u pravu ako je istina, kako tvrdi, da je njegov prijatelj iz kompanije PricewaterhouseCoopers, koja doista ima zadatak prebrojati glasove Akademijinih glasača. Problem je samo u tome što samo dva čovjeka iz te kompanije već sada znaju pobjednike, a to je dvojac zadužen za kuvertiranje rezultata koji se potom stavljaju u dvije aktovke pod stalnim strogim nadzorom. Aktovke na ceremoniju putuju odvojeno, tajnim rutama.

U svakom slučaju, četiri Zlatna globusa, uključujući i onaj za najbolji film, te brojne druge nagrade zalog su “Umjetnika” uoči Oscara.

Linker
15. travanj 2024 15:59