U KRUGU OBITELJI

Massimo: Pedeseti rođendan slavim na Sljemenu

Iza Massima Savića pola je stoljeća života, zamalo trideset godina karijere i iznimno uspješno razdoblje koja će ga, kaže, obilježavati dok je živ. Dobitnik četiri ovogodišnja Porina iznimno je ponosan na svoj posljednji album “Dodirni me slučajno” i status hita koji su pjesme na njemu sadržane dosegle. No, baš kao što je zabavu zaobišao u Opatiji i Rijeci nakon umjetničkog trijumfa, i današnji rođendan planira provesti u intimnom krugu obitelji.

– Ne planiram nikakve velike proslave. U posljednjih desetak godina samo sam jednom upriličio zakusku s prijateljima i ne običavam to činiti na rođendan. No kako previše radim, svaki je trenutak dobar za odmor. Danas ću zato izvesti cure i psa van. Idemo na obronke Sljemena i ručat ćemo uz panoramu. Prekrasan je proljetni dan i bilo bi ga šteta propustiti. Ali nikakve velike feštetine ne mislim raditi – jasan je pjevač jedinstvenog glasa, čiji je debitantski album “Sjaj u tami” s Dorianom Grayom nastao daleke 1983. godine.

Nakon “Vještine” I i II te “Sunce se ponovno rađa”, da se istaknu samo albumi iz nekoliko proteklih godina, Massimo je krajem 2011. iznova zabljesnuo novim nosačem zvuka.

– Album “Dodirni me slučajno” označio je cijeli jedan dio moga života, a ne samo prošlu godinu. Kada vam se dogodi album s kojega najprije imate hit “Iz jednog pogleda”, potom “Tišinu”, koja to pomalo postaje, a vjerujete da će se “dogoditi” i još koja pjesma, onda se radi o smashing albumu koji mijenja život – kaže Massimo.

Kreativniji nego ikad, pjevač tako ulazi u šesto desetljeće života i na toj granici počinje razmišljati o ljudskoj prolaznosti.

– Ne strepim od starosti. Bojim se jedino bolova, poput reume i sličnih problema, ali tijelo je samo skafander, ronilačko odijelo. Ono unutra, moja duša, polako napreduje dalje. Ipak, u trenutku rođendana čovjek se doista zapita i što ga čeka s one strane. Ja sam agnostik, sumnjam, i ne znam što nam slijedi – promišlja najbolji muški vokal Hrvatske i glazbeni genij, kako mu tepaju kolege i prijatelji.

Srećom, ritam života na pozornici, koliko god stresan, ujedno je umjetniku poput Massima i eliksir mladosti.

– Ne osjećam neke promjene na svome tijelu jer sam vrlo sportski tip. Radim sklekove, čučnjeve, trbušnjake i rastezanja, trčim i skačem za psom… Svaki je moj koncert također dobar fitness – ako se dijafragma koristi na pjevački način, troši se enormna količina energije. Sve to i dalje radim s lakoćom – ponosno ističe.

Odluka da rođendan provede u krugu obitelji, supruge Eni Kondić s kojom je u braku više od dvadeset godina, te kćeri Mirne rođene 1992., za Massima znači jednostavno biti s onima koji su mu i najveća podrška. Dakako, uz glazbenike s kojima svakodnevno stvara.

– Odmah poslije obitelji dolazi moj bend. To je sinergija koja se rijetko događa, kakvu imaju samo Parni valjak i Hladno pivo. Ja jesam solist, ali oni koji prate moj rad znaju i imena svih članova benda. Dugo smo zajedno, prijatelji smo i odlično se razumijemo – zaključuje Massimo.

Linker
18. travanj 2024 22:48