CIRKUS COLUMBIA

Mira Furlan u novom filmu D. Tanovića

Za snimanje filma ‘Cirkus Columbia’, koji režira prema motivima istoimenog romana Ivice Đikića, bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović u slovenskom je gradiću Vipavi okupio glumačku ekipu snova.

Najvažnije uloge u drami o disfunkcionalnoj obitelji – čija se radnja odigrava u hercegovačkoj kasabi s većinskim hrvatskim stanovništvom uoči početka rata – dodijelio je Mikiju Manojloviću, koji igra gastarbajtera povratnika, Miri Furlan, koja glumi njegovu bivšu ženu, i Milanu Štrljiću – gradonačelniku.

Osim njih, važne uloge pripale su 24-godišnjem sarajevskom glumcu Borisu Leru i 31-godišnjoj Beograđanki s njujorškom adresom Jeleni Stupljanin. A prvi će se put na filmu pojaviti Mario Knezović, frontmen mostarskog benda Zoster, i to u ulozi vojnika Pivca.

– U stanci snimanja skočit ću do Bruxellesa da prerežem pupčanu vrpcu na porođaju svog petog djeteta – kaže Danis Tanović, koji sa suprugom, Belgijkom Maelys, ima tri kćeri i sina.

Iz Slovenije ekipa odlazi u Čapljinu, gdje bi snimanje trebalo završiti početkom prosinca – budu li imali sreće s vremenom.

Kruno Petrinović

Linker
26. travanj 2024 01:37