PRED OGLEDALOM

Mirjana Mikulec: Nije mi žao potrošiti novac za besprijekoran izgled

Iako joj radni dan nerijetko traje dvanaest sati, dizajnerici interijera Mirjani Mikulec (32) nije nikakav problem provesti ga na visokim potpeticama. One su, naime, bitan dio njenog imidža koji joj je važan što zbog nje same, što zbog klijenata kojima pomaže u osmišljavanju životnog prostora. Mlada dizajnerica, koja je i autorica više knjiga o uređenju interijera – poput posljednje pod nazivom ‘Kupaonice’ – uvijek je pomno dotjerana i njegovana samo najkvalitetnijom kozmetikom.

Razlikuje li se vaša dnevna šminka od večernje? – I te kako, jer večeri uglavnom provodim kod kuće sa svojom obitelji. Danju mi je zbog brojnih poslovnih sastanaka važno nanijeti kvalitetnu podlogu, kao što je Sisley Phyto teint eclat, od sjenila za oči najdraže su mi Chanel ili Dior palete, a važni su mi postojan ruž i vodootporna maskara.

Koristite li ponekad usluge vizažista ili se uvijek šminkate sami? – Zapravo, vrlo se često prepuštam profesionalnim rukama: kad imam promociju svojih knjiga, ali i za odlaske na privatna slavlja. Volim besprijekoran izgled, i za to mi nije žao potrošiti novac.

Koliko pažnje pridajete preparatima za njegu? – Kako nemam vremena za odlaske u kozmetičke salone, pažljivo biram kreme i redovito se njegujem. Koža lica mi je suha i odgovaraju joj Sisley krema i maska za hidrataciju, koju nanosim nekoliko puta tjedno. Otkako sam prošla tridesetu, ne štedim na kozmetici jer vjerujem da se takvo ulaganje u konačnici isplati.

Što sve činite za svoje tijelo? – Ne vježbam, ali jurim za svoje dvije kćerkice. Uživam u L’Occitane gelu za tuširanje s mirisom naranče i odlascima u solarije jer volim blago preplanuli ten. Što se depilacije tiče, rješavam to u kućnoj radinosti epilatorom.

Kako često odlazite frizeru? – Dva puta tjedno odlazim na frizuru, a na pramenove – po potrebi.

Koja je vaša modna slabost? – Tipično sam žensko i patim na cipele s visokom potpeticom. Nije mi problem u njima provesti čitav radni dan, no zato mi je važno da je cipela kožnata, kvalitetna i udobna.

Što, prema vašem mišljenju, čini ženu lijepom? – Prije svega – unutarnje zadovoljstvo. Iako vjerujem da ni kvalitetan noćni san nije na odmet, no s obzirom na dvoje male djece, zasad o tome mogu samo sanjati.

Matea Roščić

Linker
18. travanj 2024 11:02