TIJELO KAO INSTRUMENT

Mislav Čavajda: Dobrim kuhanjem do savršene linije

Zbog zahtjevne uloge Edipa u istoimenoj predstavi na Dubrovačkim ljetnim igrama, 31-godišnji zagrebački glumac Mislav Čavajda privremeno se odrekao kuhanja. Iako je u Dubrovniku imao unajmljen stan, pa mu je na raspolaganju bila i kuhinja, nije želio sparne ljetne dane provoditi uz štednjak. Kad bi ogladnio, svratio bi na lagani ručak ili večeru u neku konobu, a među najzanimljivijim kulinarskim iskustvima bio je posjet restoranu 360° by Jeffrey Vella, koji je odnedavno preuzeo malteški chef Jeffrey Vella..

– Moram priznati da se u kuhinji prilično dobro snalazim. Možda i zato jer sam počeo “naopačke”, od zahtjevnijih jela, poput hobotnice ispod peke. Tata Drago otkrio mi je neke “muške” tajne kako izabrati dobar komad mesa ili kako prepoznati svježu ribu, kao i kako ih dobro ispeći na gradelama. Ali po ovakvim vrućinama ne da mi se glumiti Jamieja Olivera. Radije u nekom restoranu pojedem ribu ili pržolicu s blitvom ili salatu od piletine sa sezonskim povrćem.

Dok je bio u Dubrovniku, uživao je u odlascima na kupanje na Lokrum, ali i u otkrivanju skrovitih uličica. U jednoj je naletio i na restoran s bosanskom kuhinjom, pa je ondje često zalazio na burek i razne pite. No, kako i on smatra da je glumcu tijelo instrument, pazi na prehranu i na liniju. U tome mu pomaže i to što nije zaljubljenik u slatko.

– Kad čovjeka “lupi” trideseta, shvati da se kilogrami brže nakupljaju, ali vrlo sam discipliniran, uredno jedem tri puta i svakodnevno vježbam u teretani- kaže Mislav Čavajda.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćeni tekst o kuhinji Mislava Čavajde. U tiskanom izdanju Glorije (br. 917) doznajte i druge tajne iz kuhinje uspješnog glumca te pročitajte recepte. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje .

Linker
28. travanj 2024 20:09