Twitter
U NOVOJ GLORIJI

Mlada i uspješna političarka Aida Hadžialić - em lijepa, em pametna, em Bosanka

Najmlađa ministrica u povijesti švedske demokracije s roditeljima je izbjegla iz Foče kad joj je bilo samo pet godina, a u novoj domovini dokazala se kao uspješna političarka.

Jednog jutra, dok je doručkovala sa svojim dečkom, Aidi Hadžialić (27) stigao je telefonski poziv koji joj je promijenio život. S prikrivenog broja nazvao ju je tek izabrani švedski premijer Stefan Löfven i mladoj pravnici ponudio mjesto ministrice obrazovanja.

Njezin uspjeh razdragao je ne samo Šveđane nego i ljude u Bosni i Hercegovini koji s ponosom komentiraju: Em lijepa, em pametna, em Bosanka!

Možete li s vaše pozicije pomoći Bosni i Hercegovini i na koji način?

Ja radim za švedsku vladu, ali nadam se da mogu biti dobar ambasador BiH i čitave regije, svih ljudi koji žele ići naprijed, biti konstruktivni, biti dio Europe. Hrvatska je primjer toga kao nova članica Europske unije, što mi je veoma drago, slavila sam kad se to dogodilo. Što se tiče BiH, znam kakva je situacija, ali tamo promjene moraju početi iznutra, ne treba čekati da netko drugi nešto uradi.

Razgovarao Nevio Pintar

Cijeli intervju o uspijehu mlade političarke, teškom djetinjstvu i planovima za budućnost pročitajte u novom broju Glorije koja je na kioscima od 4. prosinca.

Related content
Linker
19. travanj 2024 14:56