NA PUTU PREMA DOLJE

Mladen Grdović: Bit ću opet onaj stari

Mladen Grdović dotaknuo je dno. Nakon posljednjeg incidenta koji je prošlog tjedna izazvao pod utjecajem alkohola, 54-godišnji zadarski pjevač po­­­novno se liječi na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Zadar, a koliko će ondje ostati, u ovom trenutku nitko ne zna. No sasvim je sigurno da je pred njim, želi li ponovno postati gospodar svojeg života, dug i težak put.

Njegova agonija s ovisnošću o alkoholu traje već godinama, a posljednjih devet stalno “eskalira”. U tom razdoblju izazvao je nekoliko prometnih nezgoda, plesao po stolovima, skidao sa sebe odjeću, ometao razne događaje (2009. je, primjerice, pijan banuo na jednu svadbu pa su mladenci zvali policiju)…

Brankica Grdović već 15 godina nosi se s ispadima svog supruga – najveće poniženje doživjela je prije desetak godina kad se doznalo da je u izvanbračnoj vezi dobio kćer, koju je supruga zadarskog pjevača na kraju prihvatila i zavoljela. Spremna je njihovom braku dati još jednu šansu ako Grdović krene na odvikavanje, a on po tko zna koji put obećaje:

– Bit ću opet onaj stari. Moram, zbog sebe, zbog svoje obitelji te posebno zbog Bran­­ki­­ce, bez koje ne mogu zamisliti život. Na kraju, du­­žan sam to i svojoj publici, koja je uz mene sve ove godine. Novu priliku neću dobiti.

Dolores Tolić Foto: Jure Mišković / CROPIX

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijelu priču o Mladenu Grdoviću i njegovoj borbi protiv alkohola pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 959).

Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
16. travanj 2024 06:22