DUALITY

Modno-umjetnički okršaj 19. Cro A Portera

Mjesec ožujak rezerviran je najveći i najdugovječniji domaći modni događaj – Cro A Porter. Devetnaesti po redu Cro A Porter održat će se od 21. do 24. ožujka 2012. i to čak na dvije lokacije. Ove sezone Cro A Porter će još jednom preispitati utjecaj mode na umjetnost i raskrinkati koliziju između tih svjetova. Modno-umjetnički okršaj i ovoga puta održat će se u prostoru Westgate Shopping City-a, dok je novost za sve ljubitelje modne umjetnosti, kolaboracija između Cro A Portera i Kuće za ljude i umjetnost -LAUBA, koji će u zajedničkom projektu predstaviti presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora.

Što nam ove sezone pripremaju domaći modni autoriteti, kamo ih je odvela njihova inspiracija, gdje je granica njihovih modnih istraživanja i koje su barijere spremni ovoga puta rušiti, samo su neke od teza koje će najveća domaća modna dizajnerska imena – LukA, Anamarija Asanović , MAK by TEO Perić, Arileo, ELFS, Madame Demode, Andreja Bistričić, Etna Maar, XD Xenia Design, Tomislav Bahorić, Matija Vuica , Boris Pavlin , Linea Exclusive, Hippy Garden, Zigman, Jasmina Arnautović, Borna Rajić , Monika Sablić , Zoran Aragović, Sonja Lamut, Jelena Aleksić … – otkriti u ovogodišnjem modnom duelu Cro A Portera.

– Od samih početaka Cro A Portera pa do danas misao i vizija uvijek je bila ista, ponuditi najveći standard mode i presjek onog najboljeg na domaćoj modnoj sceni. Svake sezone bavimo se novim modnim istraživanjem i evolviramo u svakom pogledu, kreativnom i produkcijskom. Moda kao pojava i svakodnevna nužnost uvijek je temeljna okosnica i pokretač svake vizije i upravo stoga je njena transformacija neiscrpna. Cilj je uvijek isti, izazvati emociju, izazvati reakciju, te ponuditi modnoj kritici i publici vrhunski modni doživljaj – objasnio je Viktor Drago .

Ovosezonsku modnu viziju i poruku Cro A Porter predstavio je kroz originalnu kampanju koja je okupila vrhunske kreativce i profesionalce. Tako je pred foto objektivom Marka Grubišića pozirala jedna od trenutno najzaposlenijih domaćih djevojaka van granica Hrvatske – Tatjana Šarić.

19. Cro A Porter duality – kampanja Fotografija/ post produkcija: Marko Grubišić Kreativno vodstvo: Viktor Drago Šminka: Saša Joković Frizura: Ruža institut Model: Tatjana Šarić – TaliaModel/Colors

Raspored i program ovosezonskog Cro A Porter uskoro će biti dostupan na www.cro-a-porter.hr.

Linker
20. travanj 2024 03:38