INTERVJU: LANA BANELY

Moji roditelji se super slažu s Andyjem

Bivša europska i višestruka hrvatska prvakinja u tae-kwon-dou Lana Banely (24), voditeljica i novinarka Sportske redakcije HTV-a, ovih dana ne može pobjeći od nogometa. Sa svojim urednikom Brunom Kovačevićem svakodnevno na Drugom programu HTV-a uživo vodi Afroviziju, večernji sportsko-zabavni show o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, a kod kuće utakmice komentira sa svojim dečkom Andyjem Barom (28), bivšim nogometašem Hrvatskog dragovoljca i vlasnikom sportskog centra na zagrebačkoj Savici.

Za koga navijate na Svjetskom nogometnom prvenstvu? – Za Španjolce. Obožavam tu zemlju i mentalitet ljudi koji je sličan našem. Omiljeni nogometaš mi je Lionel Messi, argentinski reprezentativac i igrač španjolske Barcelone. Sviđa mi se njegov karakter jer je, unatoč tome što je vrhunski igrač, veoma skroman.

Emisiju vodite s Brunom Kovačevićem, urednikom Sportske redakcije. Je li vas strah gafova pred šefom? – Dobro sam se pripremila i vjerujem da ću do kraja kvalitetno odraditi posao. No, normalno je da vam, kad mjesec dana svaki dan vodite emisiju uživo, ponekad padne koncentracija. Ne bih rekla da je Bruno strog šef, ali ako nešto zaribam, sigurno će mi to reći. Takvi su svi u našoj redakciji – jedni drugima sve kažu u lice.

Jeste li se ikada morali potući izvan sportskog borilišta? – Ne, nikada, hvala Bogu, niti bih to izabrala. Ne znam što bi netko morao napraviti ili koliko me jako isprovocirati da ja reagiram udarcima koji su, inače, zabranjeni. Ja izvan terena ne smijem upotrebljavati svoje vještine. U šali su znali reći da su moje noge hladno oružje.

Hodali ste s nogometašima Krunom Lovrekom, Silvijem Marićem i, od prošlog ljeta, Andyjem Barom. Zašto su dečki koji igraju nogomet tako privlačni ženama? – Mislim da žene općenito vole sportaše. Oni su veliki radnici, spremni na odricanja kako bi došli do cilja, disciplinirani su i odgovorni. Vjerujem da bi svaka žena poželjela takvu osobu uz sebe.

Što vas je privuklo Andyju Bari? – I meni su privlačni dečki kakve sam malo prije opisala, pa zaključite sami.

Jeste li upoznali dečka sa svojom roditeljima? – Da, i jako se dobro slažu. No, moji se roditelji nikada nisu petljali u moj ljubavni život. Veoma sam bliska s njima i znam da, što god se desilo, na njihovu podršku uvijek mogu računati. Moja mama Irena je tipična Hercegovka rodom iz Prisoja: vesela je, zabavna i voli mnogo pričati. Tata Nenad, dipl. inženjer strojarstva, je popuno drukčiji: on je pravi knjiški tip intelektualca kojem je omiljeni hobi šah. Bez obzira na razlike, njih dvoje se sjajno slažu i zajedno rade u tatinoj građevinskoj tvrtki.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Lani Banely pročitajte u novom briju tjednika Gloria (br.806) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
17. travanj 2024 05:48