AKTIVNIJI ŽIVOT

Na posao na biciklu

Projekt Od sada biciklom na posao, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Hrvatska u javno-privatnome partnerstvu s Udru­gom Moj bicikl, ušao je u finale za dodjelu nagrada za promicanje društveno odgovornoga poslovanja koje svake godine dodjeljuje ugledni američki časopis PR News (PR News’ CSR Awards).

Coca-Cola HBC Hrvatska s tim je projektom dospjela u finale u kategoriji Odnosi sa zaposlenicima uz još tri svjetske tvrtke. S obzirom na to da je konkurencija, prema riječima organizatora, bila iznimno jaka pa je ulazak u finale već veliko postignuće, sve će tvrtke finalisti primiti nagradu na dodjeli u Washingtonu 8. ožujka.

Projekt Od sada biciklom na posao pokrenula je Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s Udrugom Moj bicikl kako bi svoje zaposlenike potaknula na aktivniji životni stil i na što češću uporabu bicikala. Okosnica je projekta nabava posebnih Bistrinih bicikala koje Coca-Cola HBC Hrvatska ustupa svojim zaposlenicima na besplatno korištenje za dolazak na posao ili za rekreaciju.

Vožnja biciklom ne onečišćuje zrak i ne stvara buku, a pola sata vožnje dnevno nadomješta dnevnu potrebu tijela za fizičkom aktivnošću te se bicikl smatra zdravim i jeftinim prijevoznim sredstvom u gradskim sredinama. Stoga izbor bicikla kao prijevoznog sredstva Coca-Cola HBC Hrvatska promiče među vlastitim zaposlenicima kao odličan. Dosad je tijekom projekta Coca-Cola HBC Hrvatska nabavila više od 60 bicikala i predala ih na korištenje svojim zaposlenicima u podružnicama diljem Hrvatske.

Linker
19. travanj 2024 14:20