HUGH JACKMAN

Najseksipilniji voditelj

Hugh Jackman, zvijezda filmova “X-Men” i Australija”, spreman je za vođenje 81. dodjele Oscara u Kodak Theatreu u Los Angelesu, u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu. Kuća ABC, organizator televizijskog prijenosa najbitnijeg holivudskog spektakla, ove godine angažirala je dvojicu iskusnih filmskih producenta Billa Condona i Laurencea Marka, kako bi osvježili najveću filmsku noć. Oni su za voditelja svečanosti odlučili angažirati upravo 40-godišnjeg australskog glumca.

– Uživao sam u pripremama koje su bile urnebesno zabavne. Ne mogu procjeniti hoće li milijunima gledatelja smišljene šale biti zabavne ali meni su bile genijalne – otkrio je Jackman koji je nadodao da će se truditi u showu iskoristiti laskavu titulu “najseksipilnijeg muškarca godine”, po izboru američkog tabloida People, pošto je svjestan da voditelj mora imati autoironičnu crtu. Također je otkrio da su mu dosad najdraži voditelji bili komičar Billy Crystal i glumac Steve Martin.

Iako po broju nominacija ove godine vodi romantična fantazija “Neobična priča o Benjaminu Buttonu”, redatelja Davida Finchera, koji je nominiran za 13 Oscara, ipak je najveći favorit u svim važnijim kategorijama (za najbolji film i režiju) film “Milijunaš s ulice” britanskog redatelja Dannyja Boylea. U kategoriji najboljih uloga najveći favoriti su Mickey Rourke i Kate Winslet, dok je do najvećeg razilaženja kod kladioničara ali i kritičara došlo u kategoriji ženske sporedne uloge gdje “bitku” ravnopravno vode Penelope Cruz, Viola Davis i Taraja Henson.

Gordana Kolanović

Linker
15. travanj 2024 14:10