Instagram
ZDRAVE ODLUKE

Namirnice koje najviše štete dobrom tenu

Stanje kože usko je vezano uz stanje organizma i prehrambene navike. Većini je poznata činjenica kako prehrana uvelike utječe na starenje kože. Stoga, želite li popraviti svoj ten, ovo su namirnice koje biste trebali izbjegavati.

Šećer

Zapamtite, akne vole slatko! Teško ćete se riješiti upale i crvenila kože ukoliko i dalje budete redovito konzumirali slatko. Obratite pažnju na deklaracije i izbjegavajte šećer kad god možete.

Mliječni proizvodi

Ukoliko na podučju brade, čeljusti i vrata imate velike i lako uočljive akne – to može biti jasan znak da konzumirate više mliječnih proizvoda nego što ih vaše tijelo može tolerirati.

Prerađena hrana

Prerađena hrana poput čipsa, bijelog kruha, raznih salama, čokoladica i sličnih namirnica puna je aditiva te diže količinu šećera u krvi, zbog čega rad hormona rezultira pretjerano masnom kožom, zatvara pore i utječe na starenje kože.

Kofein

Pića koja u sebi sadrže kofein – dehidriraju kožu i utječu na njen prirodni kolagen. Ukoliko ne možete bez šalice kave, pobrinite se da dnevno konzumirate dovoljnu količinu vode – minimalno osam čaša.

Škampi i jastog

Iako im je u restoranima morske hrane teško odoljeti, škampi, rakovi i jastozi u sebi imaju velike količine joda što može dovesti do začepljenih pora i akni. Bolji izbor je riba, koja sadrži omega masne kiseline koje poboljšavaju stanje kože.

Linker
23. travanj 2024 23:47