Sipa/Cropix
SRETAN ROĐENDAN

Naomi Campbell - pregled modnih izdanja povodom 44. rođendana

Naomi Campbell – najpoznatije ime modnog svijeta danas slavi 44. rođendan. U svojoj, skoro pa 30 godina, dugoj karijeri proslavila se zahvaljujući ljepoti, talentu, ali i karakteru i osebujnom temperamentu.

Tamnoputa manekenka svojim savršenim mjerama vrlo brzo je osvojila svijet mode i postala muza brojnim dizajnerima koji su upravo nju najradije birali za svoje zaštitno lice.

No, osim po uspješnoj karijeri, Naomi je poznata i po svom temperamentu koji je često bio tema mnogobrojnih tabloida.

Slavnu manekenku prati reputacija iznimno teške osobe s kojom nije lako surađivati. Jednoj asistentici je za vrijeme vožnje prijetila da će je izbaciti iz jurećeg automobila, drugu je fizički napala telefonom i udarila, a ništa bolje nisu prošla niti dvojica policajaca koji su joj se zamjerili na aerodromu.

Related content

Foto: Sipa/Cropix

Međutim, s druge strane, ostvarila je velike pomake u modnoj industriji i otvorila vrata mnogobrojnim tamnoputim modelima koji prije nje nisu bili zastupljeni niti poželjni na pistama.

Kada je riječ o modnom izričaju, Crna Pantera oduvijek je rado odijevala haljine, često puta od prozirnih materijala kakve su trenutačno u trendu, ali s vrlo malo boje. Najčešće ju možemo vidjeti u crnim ili bijelim izdanjima i s raspuštenom kosom.

Tijekom svoje duge karijere eksperimentirala je i s frizurama pa tako bilježi nekoliko pokušaja kratke bob frizure i nekoliko pokušaja plavih pramenova.

25 February 2007 - Los Angeles, CA -  Naomi Campbell at the Vanity Fair Oscar Party held at Morton's Restaurant. Photo Credit: Giulio Marcocchi/Sipa Press/0702261332
/ MARCOCCHI GIULIO/SIPA

Foto: Sipa/Cropix

Zanimljivosti

  • Karijeru je započela sa sedam godina kada je glumila učenicu u videospotu Boba Marleya, za pjesmu Is This Love
  • 1988. godine pojavila se na naslovnici pariškog Voguea kao prvi crni model na njihovoj naslovnici, a taj uspjeh je ponovila i na naslovnici britanskog Voguea.
  • Naomi je snimila i dva glazbena albuma; Love and Tears 1994. godine i Babywoman, 1995. godine.
  • Svojedobno je bila prva zvijezda koja je lansirala vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda, a 2007. dobila je i prestižnu nagradu za svoj doprinos industriji parfema.

Kako je izgledao njen modni put od samih početaka do danas, pogledajte u velikoj fotogaleriji koju smo vam pripremili!

Linker
24. travanj 2024 12:25