FLICKR
U SLUŽBI ZDRAVLJA

Navijački ritual ispijanja piva u malim količinama zdrav je za vaš organizam

Ima neka tajna veza između navijačke groznice i ispijanja piva. Ukoliko ste se do sada držali po strani i strahovali kako je pivo nezdravo, donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih biste mogli razmisliti o njegovoj konzumaciji.

Ako vaša snažnija polovica i njegovo društvo redovito ispijaju veće ili manje količine, ponekad im se pridružite o tom navijačkom ritualu jer osim što je osvježavajuće i ukusno, pivo u manjim količinama može biti i u službi dobrog zdravlja – ne samo dobrog raspoloženja.

Dobro je za bubrege

Istraživanja su pokazala kako redovito ispijanje piva ima brojne blagodati za bubrege, između ostalog smanjuje mogućnost stvaranja kamenca za 40 posto.

Bogato je vlaknima

Pivo, posebice tamne vrste, bogato je vlaknima koja pomažu u suzbijanju lošeg kolesterola u organizmu.

Povećava razinu vitamina B6

Pivopije imaju čak 30 posto veću razinu vitamina B6 koji igra važnu ulogu u trudnoći, radu mozga i količini crvenih krvih zrnaca.

Hidratizira kao i voda

Pivo, baš kao i obična voda, odlično hidratizira organizam te se u posljednje vrijeme propisuje kod dio sportske prehrane.

Dobro je za kosti

Visoka razina silicija u pivu jako je dobra za gustoću kostiju. Čaša piva na dan može biti odlična zamjena dodacima prehrani.

Dobro je za san

Pivo u sebi sadrži kemijske spojeve i sastojke koji su dobri za spavanje i lakši san. Nemojte se čuditi ako nakon ručka i čaše piva poželite leći u krevet i odrijemati.

Linker
24. travanj 2024 00:27