LEONA PARAMINSKI

Ne bojim se starenja

Zagrebačka glumica Leona Paraminski (28), koju smo gledali u ulozi forenzičarke Lade Banov Kolić u dramskom serijalu ‘Dobre namjere’, točno zna što želi i čime će očuvati svoju ljepotu. Kosi posvećuje posebnu pozornost jer joj zbog uloga često mora mijenjati boju, koži vraća svježinu redovitim pilinzima, od napornih snimanja opušta se kupkama, a njezino ‘oružje’ su i senzualni mirisi koji najbolje dočaravaju njezinu osobnost.

Koliko često mijenjate boju kose? – Već dugo sam plavuša, a boju sam mijenjala za potrebe uloga i raznih snimanja, primjerice, kao Dolores u sapunici “Obični ljudi” bila sam brineta.

Čime štitite kosu na moru? – L’Occitaneovom maskom za suhu kosu. Vlasi su mi tanke i često se mrse, pa kosu moram njegovati. Kad odlazim na plažu koristim i sprej Paul Mitchell Color Protect Locking.

A lice i tijelo? – Lice njegujem isključivo dermatološki testiranom kozmetikom Environ sa zaštitnim faktorom, a tijelo kremama L’Erbolario, koje se nanose poslije kupanja i sunčanja. A redovito se mažem i domaćim maslinovim uljem.

Primjenjujete li i koji starinski recept? – Osim maslinovog ulja, kojim mažem i vrhove kose, za kožu koristim i zagrebački Melem, pogotovo na ljetovanju.

Kako se “borite” protiv bora na licu? – Ne bojim se starenja, naprotiv, s godinama sam si sve ljepša i volim kako mi se lice mijenja. Ali, pravo sam žensko i obožavam kremice: koristim kremu za oči La Roche-Posay i termalnu kozmetiku.

Koju kreme upotrebljavate za dan i noć? – Jutarnji i večernji rituali su mi uvijek isti i strogo ih se pridržavam: umivam se gelom La Roche-Posay, potom nanosim Environov toner, vitamin C i na kraju kremu s A-vitaminom.

Čime njegujete tijelo? – Kupkama od lavande, organskim gelovima za tuširanje i Chanelovim losionima za tijelo s mirisom Allure, Chance, Mademoiselle…

Na koje kozmetičke tretmane odlazite? – Redovito odlazim na kemijske pilinge k svojoj dermatologinji Jasni Lesić.

Kakav vam make-up najbolje pristaje? – Moje lice može podnijeti sve, iako volim minimalan i prirodan make-up ili samo jako istaknute oči.

Koju boju ruža volite? – Boju kože, koja vuče na ružičasto, ili sočnu crvenu. Chanelovi ruževi su mi super.

A sjenila? – Koristim razna Chanelova, a volim se igrati bojama – sve ovisi o prilici.

Koji vam je omiljeni parfem? – Prednjače Cashmere od Donne Karan, Bvlgari Omnia, a obožavam i Guerlainove.

Kakve inače mirise najviše volite? – Snažne, opojne, seksi…Oni najbolje izražavaju moju osobnost i odlično mirišu na mojoj koži.

Biste li estetski korigirali nešto na sebi? – Za sada još ne.

Marijana Marinović

Linker
18. travanj 2024 02:36