INTERVJU

Neda Ukraden: Moje seksi godine

Jedna od najvećih pjevačkih zvijezda bivše Jugoslavije, Imoćanka Neda Ukraden (60), pomno se pripremila za koncert ko­­ji će 19. ožujka održati u dvorani “Dra­­žen Petrović”. Na snimanje za Glo­­riju došla je s naslovnicom talijanskog Vo­­guea za veljaču, na kojoj je 24-godišnji model Candice Swanepoel. Pjevačica koju zbog neizmjerne energije i odličnog izgleda obično uspoređuju s rock-bakom Tinom Turner, poželjela je mladenačkiji stil, a kožnata jakna Victoria Se­cret anđela toliko joj se svidjela da je odmah, kaže, nazvala prijateljicu u Rim da skok­ne u dućan u ulici Bocca di Leone i kupi istu takvu. I neka se ne brine za cijenu i veličinu: makar ku­pila i manju, bit će barem tri puta jeftinija nego da sama dođe po nju u Rim. Već sljedeći dan jakna je bila u Beo­gradu.

A svidjela joj se i frizura mlađahne manekenke pa je malo posvijetlila kosu te je razbarušila uvijačima i četkama i malo natapirala. Pjevačica koja je tijekom 40 godina karijere prodala više od pet milijuna nosača zvuka, na zag­re­bačkom koncertu presvući će se tri puta. A pjevat će svoje stare hitove “Zora je”, “Vrati se s kišom” i “Oči tvoje govore”, kao i pjesme sa svog posljednjeg albuma “Da se nađemo na pola puta”, koji je prošle godine objavila u izdanju zagrebačkog Hit Recordsa.

Vjerujete li da vam se još može dogoditi velika ljubav? – Vjerujem u ljubav općenito, no ne vjerujem da mi se može dogoditi neki spektakularan susret s muškarcem koji će mi potpuno promijeniti život. Da bih bila s nekim, s njim mi mora biti bolje nego što mi je samoj. A meni je samoj jako lijepo.

Koje osobine mora imati muškarac da bi vas privukao? – Kao prvo, ne volim lijene muškarce, jer takvima jako smeta imati pokraj sebe vrijednu ženu kakva sam ja. To mora biti zreo, ispunjen čovjek, koji se dokazao u svom po­­slu, a pritom cijeni moju profesiju, dom i obitelj. Ne podnosim površne, tašte, ljubomorne i posesivne muškarce.

Što je tajna vašeg mladenačkog izgleda u šezdesetoj? – Moje lice odražava moju unutarnju energiju i duh. Jako pazim na prehranu: jedem puno ribe, voća i povrća, a izbjegavam svinjetinu, janjetinu i proizvode od bijelog brašna. Hranu uglavnom je­­dem kuhanu ili svježu. Ne pušim i ne pijem gazirana pića i alkohol. Uz to svakodnevno vježbam, često igram tenis, a i na koncertima bez problema plešem i skačem po dva sata poput tinejdžerice.

Jeste li kada bili na estetskoj operaciji? – Ne, što ne znači da jednog dana, ako procijenim da mi je to potrebno, neću. Zasad koristim neinvazivne metode pomlađivanja: dvaput godišnje odlazim na tretman kože lica i vrata radiovalovima, koji potiču proizvodnju vlastitog kolagena.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o životu, ljubavima i pjesmama Nede Ukraden pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 844) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 10:58