FLICKR
NAJVAŽNIJI OBROK U DANU

Neobičan doručak za zaposlene - kava i banane

Jutro je mnogima najstresniji dio dana i unatoč pravilu koje kaže kako je doručak najvažniji obrok, mnogi za njega jednostavno nemaju vremena. Međutim, doručak ne mora biti kompliciran, dapače. Odaberite onaj koji je tako jednostavan da ga možete jesti putem.

Mnogi ljudi zbog nedostatka vremena doručak redovito preskaču ili pojednu nešto iz pekare. Obje varijante su izrazito loše za vaše zdravlje, razinu energije, ali i tjelesnu težinu.

Osobe koje redovno doručkuju jedu manje tijekom dana, bolje se koncentriraju, imaju manju razinu kolesterola i manji rizik od srčanih oboljenja.

Dobra vijest je da doručak kod kuće može biti vrlo jednostavan, jeftin i ukusan. Primjerice, varijante smoothia mogu biti vrlo zdrave, a kombinacije neograničene. Jednostavno iskoristite što imate u frižideru i to kombinirajte s omiljenim sastojcima.

Ukoliko jutro ne možete zamisliti bez kave, pripremili smo vam ukusan doručak s kavom i bananom, a popiti ga možete na putu do posla. Nema više izgovora zbog nedostatka ideja, namirnica ili vremena.

Potrebno vam je:

  • 1 banana
  • 1 šalica mlijeka
  • pola šalice crne, hladne kave
  • 2 male žličice šećera (ili 1 žličica meda)
  • pola šalice leda

Sve pomiješajte u blenderu, stavite u bidon ako ćete piti putem, ili u šalicu ako ćete ga popiti kod kuće.

Linker
24. travanj 2024 14:30