U SUZAMA

Nikola Karabatić obratio se javnosti putem Facebooka

– Ovakve ozbiljne optužbe za varanje me jako ljute. Optužiti me za prevaru i namještanje i dati novinama materijala je nedopustivo! – stoji u izjavi objavljenoj danas na službenom Facebook profilu rukometaša Nikole Karabatića (28), koji se našao u središtu skandala oko nelegalnog sportskog klađenja.

Izjava dolazi nakon uhićenja Karabatića i njegovog brata Luke, njihovih djevojaka i drugih u aferi koja se naziva jednom od većih sportskih skandala u Francuskoj. Ukoliko mu se dokaže krivnja, Karabatić može uslijed otkazivanja sportskih i sponzorskih ugovora izgubiti milijune eura.

– Dosad sam šutio. Dugujem vam par riječi. Jesam li se kladio? Ne, nisam, ja se ne kladim. Je li se moja djevojka kladila? Da. Zašto se kladila? Ona je dvije godine pratila igre Montpelliera i sasvim je znala našu situaciju. Već smo osvojili prvenstvo, pet ključnih igrača je bilo ozlijeđeno i izgubili smo u Nimesu. A protiv Cessona smo igrali u gostima u vrućoj atmosferi koju su napravili. U tim uvjetima bili smo jako oslabljeni – objašnjava Karabatić, olimpijski pobjednik iz Londona.

– Cijeli svoj život sam posvetio rukometu, od malih nogu. Uvijek se borio za ovaj sport, a sada se naći u ovakvoj situaciji za mene je noćna mora – dodaje sportaš čiji je Facebook profil od jutrošnje objave zadobio više od 7.000 novih fanova.

Svoj komentar dao je za Sportski.net i njegov kolega Mirza Džomba.

– Znamo što mediji mogu napraviti, u pozitivnom, ali i negativnom smislu. Treba pričekati odluku suda, no ako se pokaže da su krivi, posljedice mogu biti jako velike i to će razdrmati sportski svijet. Ako se Karabatiću dokaže krivnja, to je za svaku osudu. To treba odvojiti od sporta i u duši treba uvijek ostati čist – misli Džomba.

Linker
10. travanj 2024 16:57