ČAST I PRILIKA

Nina Badrić: Jeleni Rozgi želim svako dobro

Uredništvo HTV-a iznenadilo je javnost odlukom da na 20. obljetnicu Dore ukine glasovanje te direktno na Eurosong pošalje Ninu Badrić. Iako je prije devet godina, kada je na Dori završila iza Claudije Beni, kazala da odustaje od tog natjecanja, zagrebačka pjevačica ovaj je put spremno prihvatila laskavi angažman.

– Imam neki dobar osjećaj i mislim da imam dobru pjesmu, koja nije uobičajena i kakvu do sad nismo slali na Eurosong. Vrijedi probati, a mislim ako neću sad, kad ću – izjavila je Nina u radijskom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju. Spomenula je da nije planirala puno raditi tijekom siječnja, no kada je vidjela tko će sve biti u Azerbajdžanu iz regionalnih zemalja, brzo je promijenila odluku. Radi se o Kaliopi iz Makedonije, Željku Joksimoviću iz Srbije, Mayi Sar iz Bosne i Hercegovine i Rambo Amadeusu iz Crne Gore.

– Možda je i to bio jedan od razloga moje odluke, jer kud ćeš bolje ekipe. Smijat ćemo se, zezat ćemo se i uživat ćemo. Drago mi je što je Hrvatska ove godine odlučila primijeniti isti sustav odabira pjesme kao i susjedne zemlje. Trudit ću se ići s onim što jesam. Čim se počnemo dodvoravati tu gubimo. Sve je moguće, i biti prvi i zadnji, ne isključujem ni jedno ni drugo. Idem vrlo odgovorno, vrlo skromno i vrlo sigurno u sebe – objasnila je hrvatska predstavnica

– Izabrali smo Ninu jer ima svjetski glazbeni pristup, urbani glazbeni izričaj, snažan vokal, dosad nije nastupala na Eurosongu i trenutačno je top hrvatski izvođač – tako je svoj odabir pojasnila urednica zabavnog programa Elizabeth Homsi, no kako je na kraju izbor pao baš na Ninu, nije skroz jasno. Blizu odlaska je bila i Jelena Rozga , koja otkrila da je takav poziv odbila još prošle godine.

– Tada sam odgovorila da mi je takav poziv velika čast, ali u mojim aktualnim planovima nema Eurosonga jer sam se s cijelim timom fokusirala isključivo na našu regiju. Zato priče da su vijećali i između Nine Badrić i mene odlučili se za Ninu zbog “urbanoga glazbenog izričaja” nisu istinite – prenijela je splitska zvijezda za Jutarnji list .

Upitana za Rozginu izjavu, Nina Badrić imala je, pak, spreman odgovor.

– Jeleni želim svako dobro u životu i u karijeri. Ne znam što se događalo, samo znam da je velika čast biti pozvan i predstavljati svoju zemlju glazbom na najljepši mogući način. To je poziv koji se ne odbija – zaključila je Nina. Svoju pjesmu, koju potpisuje i autorski, predstaviti će na Dori koja će se održati krajem veljače, najvjerojatnije u Opatiji.

Linker
20. travanj 2024 10:28