KOLIKO OBROKA

Nove tajne vitke linije

Kako do vitke linije?

Istraživanja su pokazala kako je dovoljno jesti tri obroka dnevno, piše portal She.hr.

Iako mnogi stručnjaci i nutricionisti preporučaju da dnevni unos hrane raspodijelimo na više obroka, po mogućnosti najmanje pet, istraživanje provedeno na Sveučilištu Purdue u američkoj državi Indiana navodi da je ipak bolje jesti samo tri obroka dnevno.

U istraživanju objavljenom u časopisu Obesity sudjelovalo je 27 pretilih muškaraca koji su se tijekom 12 tjedana hranili prehranom bogatom bjelančevinama ili prehranom s normalnim udjelom bjelančevina. Hrana je bila raspoređena na tri obroka dnevno, s razmakom od pet sati, ili na šest obroka dnevno, s razmakom od dva sata. Takav režim trajao je tri dana zaredom, nakon kojih su se dvije grupe zamijenile.

Broj obroka nije utjecao na muškarce koji su unosili normalnu količinu bjelančevina, ali muškarci koji su unosili više bjelančevina navečer su se osjećali sitije ako su pojeli samo tri obroka dnevno. Znanstvenici napominju da su muškarci tijekom istraživanja jeli dovoljno voća i povrća te hranjivih tvari poput vlakana, a studija je pokazala da je za učinkovitije mršavljenje ipak bolje rasporediti kalorije na tri, umjesto na više obroka tijekom dana.

Izvor: She.hr

Linker
26. studeni 2021 10:40