AFP/Cropix
NAJVEĆA PODRŠKA

Od supruge sam najviše naučio o glumi

Američki glumac Chris Pratt (36) nije mogao ni sanjati da će se i on jednog dana boriti s dinosaurima kad je kao dječak širom otvorenih očiju gledao znanstvenofantastični spektakl ‘Jurski park’ redatelja Stevena Spielberga, najveći hit u povijesti Hollywooda.

No upravo se to dogodilo – 23 godine poslije u ‘Jurskom svijetu’, četvrtom nastavku filmskog serijala, glumi Owena Gradyja, istraživača i krotitelja zvijeri koji riskira vlastiti život da tisuće posjetitelja zabavnog parka spasi od dinosaura.

Od koga ste najviše naučili o glumi? – Od supruge Anne Faris. S njom puno razgovaram o svakoj ulozi, a i njezina kuhinja bila je presudna za mnoge moje uloge. Za film ‘Deset godina’ morao sam se, naime, brzo udebljati više od dvadeset kilograma, a potom još brže smršavjeti za ‘Zero Dark Thirty’.

AFP/Cropix

A najvažniji savjet, kojeg se i danas držim, dala mi je moja prva, danas pokojna menadžerica. Ona me naučila da se nikad ne uspoređujem s drugima jer od toga mogu jedino poludjeti. Na početku karijere drugi su dobivali mnogo više prilika od mene, išli na više audicija i dobivali više scenarija na čitanje. Kad sam joj se požalio, rekla mi je da ne gubim živce jer ću i ja sigurno dočekati svoju šansu, što se i dogodilo.

Kruno Petrinović

Cijeli intervju s holivudskim glumcem s kojim je naš novinar razgovarao na europskoj premijeri ‘Jurskog svijeta’u Parizu pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 11. lipnja.

Linker
25. travanj 2024 18:24