SIPA/CROPIX / MCMULLAN CO/SIPAUSA/SIPA
TIJELO NAKON PORODA

Olivia Wilde: Teško se nosim s pritiskom okoline nakon poroda

Poznata glumica progovorila je o nerealnim očekivanjima koje društvo nameće ženama koje su tek rodile, a osobito zvijezdama od kojih se očekuje da odmah vrate svoju staru liniju.

– Postoje bizarna i nerealna očekivanja o tome što bi žene koje su nedavno postale majke trebale raditi s tijelom koje je upravo na svijet donijelo novo ljudsko biće. Ja se trudim da to ne utječe na mene. Najvažnije mi je da se dobro osjećam – priznala je Olivia Wilde (30) koja je prije sedam mjeseci rodila sina Otisa.

Zvijezda TV serije Dr. House svoje prvo dijete dobila je sa zaručnikom Jasonom Sudeikisom (39), s kojim je u vezi od 2011. godine.

Rock and roll, baby.

A photo posted by Olivia Wilde (@oliviawilde) on Jul 7, 2014 at 10:17am PDT

Ipak, Olivia nije jedina koja je progovorila o velikim očekivanjima društva od žena nakon poroda, već je i manekenka Lara Stone (30) nedavno izjavila:

– Velik je pritisak na žene da moraju izgledati odlično i za vrijeme trudnoće, ali i izgubiti kilograme u roku nekoliko dana od izlaska iz bolnice. Nemam ništa protiv onih kojima to uspije, ali to nije normalno. Tijelo se u trudnoći veoma promijeni i treba vremena da se vrati na staro – priznala je poznata manekenka.

Linker
18. travanj 2024 17:09