PRIRODNO I NJEGOVANO

Ornela Vištica - obrve u holivudskom trendu

Iako se to već najavljivalo posljednje dvije sezone, ovo ljeto sprema nam se zaista veliki povratak trendu snažnih, prirodnih obrva. Baš kao u 80-ima, kad su gotovo muške obrve bile totalno seksi. Pinceti, koja je zadnjih dvadesetak godina bila jako zaposlena, slijedi vrijeme odmora – barem ako je suditi po izgledu manekenki na revijama Derek Lam, Altuzzara, Diane von Furstenberg, Giles, Versace i Missoni.

Trend koji je za modne ikone poput Catherine od Cambridgea te glumice Megan Fox i Sofije Vergare sasvim prirodno stanje, i u Hrvatskoj ima brojne poklonice. Jedna od njih je Ornela Vištica , zvijezda TV serijala “Larin izbor”, koja želi imati njegovane obrve, ali i pod svaku cijenu zadržati njihov prirodan oblik.

– Prvi put pincetu sam uzela u ruke s 15 godina. Moram priznati da mi je to bilo jako negativno iskustvo. Previše sam počupala i jako me boljelo – kaže 22-godišnja Mostarka, koja se ovih dana priprema za novu sezonu “Larinog izbora”.

U svoje pripreme za ulogu Karmen, Ornela je uvrstila i High definition tretman, koji u čak sedam tehnika oblikovanja dovodi obrve do savršenstva. Tako je Ornela u 45 minuta, koliko traje tretman, svojim obrvama priuštila: nijansiranje posebnim bojama za obrve i trepavice, šišanje nestašnih čuperaka, čupanje voskom takozvanih pahuljastih dlačica, threading (čupanje dlačica posebnim koncem od sterilnog svilenkastog pamuka) te sitne popravke pincetom. Nakon čupanja i bojenja, došlo je vrijeme za iscrtavanje obrva olovkom te fiksiranje gelom.

– High definition tretman ponajprije je namijenjen osobama koje imaju vlastite, prirodne obrve te je idealan za žene i muškarce s neposlušnim, asimetričnim i neurednim dlačicama. Rezultati tretmana su, dakako, polutrajni i ovise o brzini rasta dlačica. Neki će zbog toga morati doći na tretman svaka dva tjedna, a oni kojima dlačice sporije rastu, tek za osam tjedana – kaže vizažistica Marija Butković, koja je High definition tretman nakon edukacije u Londonu “donijela” u Hrvatsku.

A što je s onima koji su počupali sve što se počupati dalo ili s onima koji muku muče s rijetkim, neposlušnim i svijetlim dlačicama?

– Pomoć dolazi u tretmanu polutrajnog iscrtavanja obrva, iznimno preciznoj tehnici koja crtajući svaku dlačicu na mikroskopskoj razini omogućuje rekonstrukciju i oblikovanje obrva – kaže Marija Butković i dodaje da nema više mjesta strahu da će ovakva, polutrajna šminka, izgledati poput tetovaže – umjetno i preočito. Naime, tehnologija i znanstvena istraživanja pridonijeli su tome da se polutrajna šminka proizvodi od specijalnih pigmenata, kojima se postižu suptilnije nijanse od onih prijašnjih. Marija podsjeća i na činjenicu kako sustavno čupane dlačice iz obrva nakon nekog vremena naprosto prestanu rasti, a u borbu za njihov povratak krenula je i kozmetologija.

Nedavno je u engleske ljekarne stigao doista revolucionaran kozmetički proizvod – Rapid Brow, serum za obrve koji ‘za 60 dana korištenja 100 posto potiče rast obrva’. Serum stoji oko 50 eura, sastoji se od kombinacije voćnih ekstrakata, vitamina, proteina i aminokiselina, a nastao je kao ekstenzija Rapidlash seruma za trepavice koji se u samo godinu dana prodao u više od 1,5 milijuna bočica. Tko bi rekao da će doći vrijeme za onu – čupam, pa sadim!

Anita Vučinić Naprta

Linker
20. travanj 2024 03:30