ZVIJEZDA ZA STOLOM

Ornela Vištica: Za udaju spremna

Premda ima savršene tjelesne proporcije – visoka je 178 centimetara i teška 63 kilograma – glumica Ornela Vištica (23) ne pazi na kalorije, a na snimanju serijala “Larin izbor” Nove TV kolege je doživljavaju kao najveću izjelicu. Ako njezina kolegica Doris Pinčić jede jabuku, i ona će tražiti komadić. Uzet će rado i kockicu čokolade od Stefana Kapičića, a prva je bila uz Sanju Vejnović kad je za kraj sezone na set donijela još vruću pitu od jabuka.

– Ekipa na setu često se zafrkava: „Nahranite Ornelu kako ne bi bila nervozna!“ Što i nije daleko od istine. Gurmanica sam i ne mogu se gladna koncentrirati na posao. Jednom sam se prilikom, zbog dvadesetak scena koje je trebalo toga dana odraditi, opskrbila teglom džema, cijelim margarinom i kruhom. Kad sam došla na set, Ivan Herceg mi je u šali rekao da sam trebala ponijeti cijeli frižider. A komentar Mladena Vulića, moj bivšeg ljubavnika u serijalu, bio je: “Je li kraljica dobila svoju hranu? Možemo li nastaviti sa snimanjem?” – smije se Ornela Vištica i dodaje da je katkad dekoncentriraju i pršuti iz krčme na setu “Larinog izbora” – iako su plastični.

Gensko naslijeđe oslobodilo ju je brige oko suvišnih kilograma, pa može udovoljavati svojim gurmanskim željama. Kaže da je najbolji kulen kušala kod svoje obitelji u Slavoniji. Ako se nađe u Dubrovniku i okolici, obavezno ode na rižoto od sipe i hobotnice u tavernu Galija u Cavtatu, koju vodi obitelj njezine kolegice Nike Burđelez, dok je u zagrebačkom restoranu Okrugljak oduševljavaju teleći medaljoni s vrganjima i semifredo s bobičastim voćem. Pamti i sarajevske restorane Kod Kibeta i Četiri sobe gospođe Safije, koje je posjetila tijekom ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, gdje je uživala u raznim pitama te kus-kusu s tunjevinom. Kako je rođena u Mostaru, odakle je prije četiri godine došla u Zagreb na studij glume, dragi su joj i specijaliteti rodnog kraja: raštika s palentom, krumpiruša, sarma…

– Volim isprobavati nove okuse, a jela su počesto vrlo dobar način upoznavanja nečije kulture i tradicije. Naravno da se dobro osjećam kad večeram u nekom ekskluzivnom restoranu i kad, kao primjerice lani u Londonu, gdje sam bila na dodjeli Jameson Empire Awards, sjedim u hotelu Grosvenor House do legendarnog Dannyja DeVita i jedem najbolju čokoladnu tortu na svijetu. Ali lijepo je znati tko si i odakle si, na što me svaki put podsjete jela mame Anđelke, koja ima popriličnu zbirku kuharica, a nerijetko uzima i recepte iz Glorije.

Iako su joj samo 23 godine, Ornela Vištica slobodno bi se već sad, kako stari kažu, mogla udati. Jer malo je njezinih vršnjakinja koje toliko dobro kuhaju. I vole kuhati.

- Bez lažne skromnosti mogu reći da nema jela koje ne bih znala pripremiti. Doduše, još ne uspijevam dobro zamijesiti i razvaljati tijesto za pitu, unatoč maminim telefonskim instrukcijama, ali ne gubim nadu.

Napisao Damir Leljak Snimio Vedran Peteh

Linker
25. travanj 2024 11:12