POKLANJAMO 45 BOJANKI

Osvojite bojanku za odrasle i oslobodite dijete u sebi

Pripremite bojice, flomastere i pastele i probudite kreativca u sebi uz pomoć svjetskog hita – bojanki za odrasle, koje vam poklanja portal Gloria.hr. Uključite se u naš nagradni natječaj jer poklanjamo 45 bojanki za odrasle.

Bojanke nisu samo za djecu – oslobađaju od stresa, opuštaju i izvlače kreativnost zbog čega su već neko vrijeme vrlo popularne među odraslima. Bojanke za odrasle mnogo su zahtjevnije i detaljnije, a izradili su ih umjetnici, grafičari i terapeuti.

Znanstvenici su dokazali da bojanje djeci pomaže kod razvoja grafomotorike, da razvija njihovu maštu i umiruje ih, a slično djeluje i na odrasle. Psihologinja Kristina Bačkonja kaže kako svatko ima svoj mehanizam za borbu protiv stresa. I neće svakome odgovarati i pomoći isti.

– Nekome, primjerice, pomaže fizička aktivnost. Ona zaista, znanstveno je dokazano, oslobađa hormone sreće i zadovljstva. Međutim, to mogu biti i neki drugi, kreativni načini borbe. Rekla bih da je cilj isti – fokus preusmjeriti na nešto konstruktivno, na aktivnost koja nam pričinjava zadovoljstvo.

No nema univerzalnog recepta za sve. Pisanje dnevnika i bojanke za odrasle svakako pripadaju kreativnim načinima borbe protiv stresa. Kod bojanja se mijenja fokus naše pažnje: umjesto da se bavimo stvarima koje u nama izazivaju stres, mi se koncentriramo na nešto sasvim drugo – objašnjava psihologinja i dodaje kako sada napokon možemo biti djeca, a da nas pritom nitko čudno ne gleda.

Tajna uspjeha bojanki za odrasle, složit će se mnogi, leži upravo u nostalgiji i sjećanju na djetinjstvo kada smo provodili sate bojajući jednostavne crno-bijele crteže.

Lisa Magano autorica je jednih od najpopularnijih bojanki, a u njih je uključila smirujuće, pozitive i optimistične poruke koje će vam vratiti osmijeh na lice.

Lisa je tako kreirala tri bojanke: 100 poruka smirujuće misli, 150 poruka optimistične misli i 101 poruka pozitivne misli, a mi vam od svake poklanjamo po 15 komada (jedan dobitnik osvaja jednu bojanku).

Sudionici se mogu uključiti u nagradni natječaj odgovorom na nagradno pitanje te popunjavanjem obrasca osobnim podacima kako bismo ih mogli kontaktirati u slučaju dobitka. Nagrađujemo najkreativnije i najzanimljivije odgovore, a sudjelovati možete jednom po mail adresi do 15. listopada. Imena dobitnika će na Gloria.hr biti objavljena tijekom 16. listopada, a dobitnike ćemo o načinu preuzimanja nagrade obavijestiti mailom. Sretno svima!

[contact-form-7 id=”121247″ title=”Bojanke”]

Linker
19. travanj 2024 03:50