POSLJEDNJI POZDRAV

Pariz se oprostio od Saint Laurenta

Modni svijet oprostio se od jedne od svojih najvećih ikona, slavnog francuskog dizajnera Yvesa Saint Laurenta. Čovjek koji je “pomaknuo granice modnog izričaja” prošle je nedjelje preminuo od tumora na mozgu u svom domu u Parizu. Nakon posljednjeg ispraćaja kreatorovo tijelo bit će kremirano, a urna s pepelom položena u zemlju u glasovitom parku Majorelle u Marrakechu, gdje su Yves Saint Laurent i njegov partner Pierre Berge imali svoj drugi dom.

Misi zadušnici, održanoj u prepunoj pariškoj crkvi Seint Roch, nazočili su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njegova supruga Carla Bruni, filmska diva Catherine Deneuve, pariški gradonačelnik Bertrand Delanoe te najveći svjetski dizajneri Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Sonia i Nathalie Rykiel, Kenzo Takada i Valentino.

Mnoge žene na ispraćaj su došle odjevene u ženska odijele s hlačama kako bi odale počast stvaralaštvu ovog velikog dizajnera.

Izrazi sućuti upućeni su dizajnerovom dugogodišnjem partneru Pierreu Bergeu, s kojim je pokojni Yves Saint Laurent, nakon svog odlaska iz Diora, osnovao vlastitu modnu kuću.

Barbara Ivezić

Linker
25. travanj 2024 16:16