PRED OGLEDALOM

Petra Dugandžić: Samo sretna sam lijepa

Kako se osjećaš, tako i izgledaš. Uz sva moguća čuda koja nam danas nude, mislim da žena može biti lijepa samo kad je sretna – definicija je ljepote glumice Petre Dugandžić. A 34-godišnja Zagrepčanka, koja je u kazalištu KNAP nedavno imala premijeru predstave ‘Amateri’, gdje tumači lik prostitutke Stele, zaista jest zadovoljna. Radi posao koji voli, u dugogodišnjoj je ljubavnoj vezi, a ni svoj izgled ne bi mijenjala. Jeste li tijekom blagdana pretjerali s hranom? – Malo jesam, ali tko nije?! Nisu li meso i kolači neizbježan dio blagdanskih radosti? Obožavam jes­­ti, a ako moram izdvojiti nešto na što sam posebno slaba, bile bi to ribe, rakovi, školjke i sladoled.

Pazite li inače na prehranu? – Da, pokušavam izbjegavati ugljikohidrate ili ih jesti samo ujutro. Jedem više puta na dan, ali u malim količinama, izbjegavam šećer i koristim isključivo maslinovo ulje. Koje anti-aging preparate koristite? – U potrazi sam za idealnom kremom. Ne vjerujem u kozmetička čuda niti u skupe kozmetičke preparate, draže su mi kreme od prirodnih sastojaka koje kupujem kod svoje kozmetičarke.

Bojite li se bora? – Ne. Zanimljivo mi je pratiti promjene na svom licu. Draže mi je vidjeti ženu u zrelim godinama s borama koje nešto govore o njoj, nego potpuno neprirodna i blazirana lica koja na umjetan način pokušavaju ostati mlada. Znači li to da ste protivnica estetskih zahvata? – Nemam predrasuda, ali mislim da je to sklizak teren. Kao u svemu, i tu treba imati mjere.

Biste li voljeli nešto promijeniti na sebi? – Mi žene uvijek nađemo nešto što bismo mijenjale, no ja ću raditi na tome da sebe prihvatim onakvom kakva jesam.

Kako se šminkate privatno, a kako u posebnim prilikama? – Ovisi o dobu godine, dana, raspoloženju… Ljeti se šminkam minimalno, zimi jače, a kad sam loše volje, posegnem za jarkim tonovima. Oči su većinom u smeđim nijansama, a za usta biram sjajila svijetlih boja, u dnevnoj varijanti, ili crveni ruž u večernjoj.

Koliko često mijenjate boju kose i čime ju njegujete? – Probala sam sve nijanse koje je moja kosa mogla podnijeti: od crne, preko plave do sadašnje. Crvenokosa sam već godinu dana, a njegu sam prepustila frizerima. Što muškarcima možete tolerirati kad je njega u pitanju, a što ne? – Podnosim sve za što im ne treba previše vremena pred ogledalom.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 01:02