RASKOŠNA SVADBA

Petra Ecclestone nosila vjenčanicu od 80 000 funti

U subotu unutar monumentalnih zidina zamka Odescalchi pokraj Rima, jednog od najljepših feudalnih zdanja u Europi, bogatašica Petra Ecclestone (22) udala se za londonskog biznismena Jamesa Stunta (28) i tako postala gospođa Stunt. Svadbena svetkovina počela je dan ranije svečanom večerom uz svijeće u Dvorani Cezara, najvećoj u zamku, bivšoj oružarnici, koja je za tu prigodu bila urešena raskošnim cvjetnim aranžmanima te stjegonošama odjevenim u živopisne renesansne odore. U subotu se nasmijana mladenka dovezla na ceremoniju u bijelom Rolls Royceu koji je vozio bivši vozač Formule 1 Jean Alesi, a do nje je sjedio njen dobro raspoloženi tata, vlasnik F1 Bernie Ecclestone (80). No jedan auto za Petru nije bio dovoljan pa se prije samog ulaza na imanje prebacila u drugi.

Kćer Bernija i Slavice (53) Ecclestone svoje raskošno vjenčanje planirala je mjesecima, pomno smišljajući svaki detalj pa je tako 300 uzvanika dobilo pozivnice upakirane u pozlaćene kutije s tri mirisne svijeće ukrašene obiteljskim monogramom. Svijeće su se palile tijekom obreda, a simbolizirale su zajedništvo mladenaca i spajanje dviju obitelji.

Nakon što su proglašeni mužem i ženom, poznati talijanski tenor Andrea Bocelli, otpjevao je za Petru i Jamesa pjesme ‘Time To Say Goodbye’, ‘Somos Novios’ i ‘Can’t Help Falling In Love’.

Iako se nagađalo da će Petra nositi Armanijevu vjenčanicu jer je njezna majka nekad bila slavna Armanijeva mladenka, mlada bogatašica ipak je igral na sigurno i odabrala vjenčanicu Vere Wang, koju je platila 80 000 funti. Imala je jednostavnu raspuštenu frizuru, a nosila je i dijamantnu tijaru. Za samu ceremoniju spremala se u hotelu Hassler, u kojem noćenje stoji 2 300 funti, a u koji su gosti počeli pristizati još u četvrtak.

Sve se odvijalo po planu, osim što je kum nekoliko sati prije obreda dobio upalu grla, no stanje mu se popravljalo kako je ceremonija tekla, a neki pretpostavljaju da je bio samo nervozan zbog velikog događaja. Dakako, Petra je za kumu odabrala svoju sestru Tamaru (27) koja je nosila sivu haljinu asimetričnog kroja. Hotel je na dan vjenčanja napustila s majkom Slavicom, koja je nosila elegantnu zlatnu haljinu.

Među uzvanicima bila je i njezina bliska prijateljica Paris Hilton, koja je nosila jednostavnu srebrnu haljinu, a došla je s majkom Kathy i sestrom Nicky. Na vjenčanje je došao i Bernijev prijatelj, Flavio Briatore sa suprugom Elisabettom Gregoraci, potom Sarah Ferguson sa kćeri, princezom Beatrice, i brojni drugi.

Gosti su pili šampanjac Louis Roederer Cristal, na koji je Bernie potrošio 1 milijun funti jer svaka boca košta 4 000 funti.

Ipak, predivna mladenka nije se mogla pohvaliti skupocjenim darovima jer su uzvanici zamoljeni da u Castel Odescalchi ne dolaze s darovima, već da u čast mladenaca doniraju novac zakladi za borbu protiv meningitisa. Petra Ecclestone, koja je kao dijete preboljela virusni meningitis, zbog čega i danas povremeno pati od užasnih glavobolja i ukočenog vrata, ambasadorica je i velika donatorica londonskog Meningitis Trusta.

Svatove je zabavljala američka hip hop grupa Black Eyed Peas, ovjenčana sa šest Grammyja i poznata po hitovima “I Gotta Feeling”, “Where Is The Love?” i “My Humps”, a za taj nastup plaćeno im je čak 1,5 milijuna funti. Ipak, pjesmu za prvi ples para izveo je Eric Clapton, obiteljski prijetelj, a nakon Black Eyed Peasa nastupio je DJ David Guetta koji je za svoj nastup tražio ‘samo’ pola milijuna funti.

Petra Ecclestone i James Stunt bračni će život započeti na visokoj nozi, u najvećoj obiteljskoj kući u Los Angelesu koja ima 123 sobe, bazen, teniski teren, dvostaznu kuglanu, kinodvoranu, a novopečena supruga kupila ju je od udovice slavnog televizijskog producenta Aarona Spellinga.

Na kraju večeri gosti su uživali u spektakularnom vatrometu.

Linker
23. travanj 2024 19:07