U 47. GODINI

Phillip Seymour Hoffman umro je s iglom u ruci

Američki filmski i kazališni glumac i redatelj Phillip Seymour Hoffman pronađen je mrtav u svom stanu na Manhattanu, a vjerojatno je umro od predoziranja, javljaju američki mediji, a prenosi Jutarnji list.

New York Times se poziva na policijske izvore koji su rekli da je Hoffman pronađen s iglom u ruci i s paketićem za koji se vjeruje da sadrži heroin. Hoffman je uvijek bio otvoren kad je pričao o svojoj ovisnosti a 2012. je izjavio da je nakon 23 godine apstinencije ponovo ušmrkivao heroin, navodi Jutarnji.

Njegova agentica u ime obitelji dala je izjavu: “Shrvani smo gubitkom našeg Phila i cijenimo izraze ljubavi i potpore koje smo dobili sa svih strana. Ovo je iznenadan i tragičan gubitak i molimo vas da poštujete našu privatnost”.

Mnogi kolege glumci i prijatelji šalju poruke sućuti. Putem Twitter profila poruke sućuti uputili su, među ostalima Jim Carrey, Steve Martin, Albert Brooks, Ricky Gervais, Mia Farrow, Whoopy Goldberg i Lindsay Pearce. Hoffman je bio u dugogodišnjoj vezi s modnom kreatoricom Mimi O’Donnell s kojom ima sina i dvije kćeri.

Hoffman, rođen 23. srpnja 1967., je 2005. dobio Oscara za glavnu ulogu u biografskom filmu o Trumanu Capoteu. Tri puta bio je nominirani za najbolju sporednu ulogu, a dobio je i tri nominacije za nagradu Tony za njegove kazališne uloge, piše Jutarnji list.

Među ostalim, glumio je u filmovima Miris žene (1992), Kralj pornića (1997), Sreća (1998), Veliki Lebowski (1998), Talentirani gospodin Ripley (1999), Magnolija (1999), Studengora (2003) i Nemoguća misija III (2006) i mnogima drugima.

Linker
16. travanj 2024 18:35