ISKRENO PRIZNANJE

Pippa Middleton: Proslavili su me sestra, šogor i stražnjica

Pippa Middleton (29), mlađa sestra vojvotkinje od Cambridgea, u posljednje je vrijeme najviše zaokupljena promocijom svoje knjige “Celebrate: A Year Of British Festivities For Families And Friends”. U iskrenim odlomcima djela koje je, tvrdi, napisala bez pomoći profesionalnog pisca, Pippa je iskreno progovorila o onome što smatra temeljem svoga statusa javne osobe.

– Pomalo je iznenađujuće steći svjetsku slavu prije tridesete godine i to zahvaljujući sestri, šogoru i stražnjici. Jednoga će mi dana to možda imati smisla, a do tada mislim da je pošteno reći kako ima svoje prednosti i mane – piše Middleton, aludirajući na vjenčanje princa Williama i Catherine od Cambridgea na kojem je pažnju privukla prije svega svojom ženstvenom linijom.

Pippa tako tvrdi da su joj se otvorile prilike o kojima je mogla samo sanjati, ali i da je ostala tipična dvadesetogodišnjakinja, optimistična i željna vlastite karijere. Poznata po osjećaju za dobar provod, kojim je znala i skandalizirati kraljevsku obitelj i britansku javnost, Pippa je talent i iskustvo stečeno u obiteljskoj firmi odlučila dodatno unovčiti – za knjigu joj je navodno ponuđeno 400 000 funti, a govorka se i da je kraljica posebno za nju namijenila radno mjesto službenog organizatora dvorskih zabava.

– Znam da će mnogi knjigu kupiti iz znatiželje. Uvjeravam vas da sam sama najviše iznenađena opsegom interesa koji sam pobudila u javnosti, uzevši u obzir da se nisam trudila oblikovati neku sliku o sebi. Ovo je moja prva prilika da vam se sama predstavim i uživam u svakom trenutku – piše Pippa.

Knjiga je osmišljena kao vodič za obiteljske zabave povodom blagdana, a Pippa se poslužila iskustvom stečenim u londonskoj kompaniji Table Talk te obiteljskoj Party Pieces za koju je izrađivala newsletter. U knjizi se nalaze i fotografije iz djetinjstva Catherine i Pippe provedenog u Buckleburyju, gdje su redovito obilježavale britanske praznike poput obljetnice atentata na kralja Jamesa I. 1605.

– Sjećam se školskih zvona i paljenja Guya Fawkesa na Bonfire Night. S prijateljima sam dijelila prskalice i igrala se kestenima – piše Pippa Middleton. “Celebrate” na britanskom tržištu u prodaju kreće krajem mjeseca.

Linker
24. travanj 2024 19:26