AFP/ John Stillwell/Cropix
UJEDIJENO KRALJEVSTO U IŠČEKIVANJU

POČELO KLAĐENJE Kako će se zvati nova kraljevska beba - pogledajte najizglednija imena

Vojvotkinja i Vojvoda od Cambridgea svoje drugo dijete dobit će, kako je Vojvotkinja Catherine nedavno precizirala, u drugoj polovici travnja, a u Ujedinjenom Kraljevstvu kladionice su već ponudile imena na koja se može kladiti.

Kladiti se može na gotovo sve pojedinosti oko rođenja drugog djeteta Vojvotkinje i princa Williama – od spola do boje kose i očiju. Ista situacija bila je i u ljeto 2013. kada se očekivalo rođenje princa Georgea.

Iako nisu službeno otkrili spol djeteta već se dugo šuška da će kraljevski par ovaj puta dobiti djevojčicu. Zanimljivo je kako ime koje se na početku najviše spominjalo kao izgledno – Diana, u spomen na prinčevu majku – na kladionicama ne kotira najbolje.

Najviše izgleda daje se imenu Alice, zatim Elizabeth te Charlotte.

Foto: AFP/Cropix

Ime Alice, koje je pojavilo neočekivano, ubrzo je na kladionicama postalo najpopularnije, dok je Elizabeth na postojanom drugom mjestu.

– To je tradicionalno ime britanskog plemstva. Vrlo je izgledno da bi je, u slučaju da dobiju djevojčicu, princ William i Vojvotkinja mogli nazvati Elizabeth u čast prinčevnoj baki, sadašnjoj britanskoj kraljici – izjavio je jedan kladioničar.

U prilog zagovornicima ovog imena ide i činjenica da je kraljičin rođendan 21. travnja, što se preklapa s ternimom poroda Vojvotkinje Catherine.

Ostala ženska imena koja dobro kotiraju na kladionicama su i Victoria, Alexandra, Diana i Mary.

Linker
17. travanj 2024 23:00