PSEĆA LJUBAV

Pogledajte neodoljive ljubimce radijskih zvijezda

Za mene je moj pas član obitelji, netko vrijedan posebne pažnje, najveća ljubav… I nikako ne mogu razumjeti ljude koji se neodgovorno ponašaju prema tim bespomoćnim stvorenjima koja jedino traže našu pažnju, a od sebe daju sve što znaju i nauče da bi nam pokazali koliko su nam privrženi – kaže radijska voditeljica Irina Čulinović (34), ponosna vlasnica dvogodišnje mopsice Frankie i osmogodišnjeg mopsa Gonza, koja se rado pridružila kolegama s radija Antena Zagreb – Barbari Kolar, Zlati Mück, Tamari Loos, Nives Čanović, Ivani Mišerić i Franu Domitroviću u dizanju glasa protiv neodgovornih vlasnika. Koji, posebno ljeti, ostavljaju svoje pse na ulici jer ih ne žele povesti na ljetovanje.

Popularni voditelji vlastitim primjerom pokazuju koliko su im prirasli srcu njihovi psi. Barbara Kolar (41) svoju Lolu, “plemenitašicu” iz roda Cavalier King Charles Spaniel, dovodi i u jutarnju “šihtu” na radio. Irina Čulinović svaki dan sa svojom Frankie otrči dva kruga oko Jaruna. Zlata Mück (28) svom Bou, četveromjesečnom engleskom pointeru, stalno kupuje nove igračke. A svoje male muške razgovore imaju Frano Domitrović (30) i njegov bullmastiff Thor, vrlo umiljat pas s kojim se svi rado poigraju.

– Moj Marli je moj najbolji prijatelj, moj hormon sreće. Dovoljno mi je vidjeti njegovu sretnu njušku i veseli repić i samo mi dođe da mu kažem: “Hvala što te imam”. Nikada neću shvatiti nekoga tko živi neko vrijeme sa psom i onda ga ostavi – napisala je Nives Čanović na blogu svog dog friendly radija, nadajući se da će time potaknuti na razmišljanje i one kojima njihovi ljubimci nisu središte svijeta.

Diana Šetka

Linker
24. travanj 2024 19:35