GRUPA NOLA

Povratak iz podruma

Nakon više od deset godina pauze, pulska grupa Nola vratila se na hrvatsku glazbenu scenu zaraznim, vedrim hitom “Iznad oblaka”. Prepoznavana kao akustičarski pop-rock s okusom 60-ih, Nola, čiju jezgru čine bračni par Marijan i Gabrijela Galeković, ratnih je 90-ih bila rijedak primjer kvalitetnog mainstream popa sa svojim albumima i istoimenim hitovima “Osmijeh” i “Dio tebe”.

Novi Nolin album, koji će se za tjedan dana naći u prodaji, zvat će se također “Iznad oblaka”, a zrcalit će i dalje njihov svijetao i sanjarski pogled na svijet, s nešto izmijenjenih perspektiva na koje ih je nagnalo proživljeno životno iskustvo. Naime, za vrijeme desetljetne pauze Gabi je radila kao radijska voditeljica, a Marijan kao profesionalni tonac i glazbenik. Ujedno imaju i svoju plantažu lavande, gdje proizvode vlastite ekoproizvode.

– U međuvremenu smo postali odgovorni roditelji, sa svim onim egzistencijalnim problemima koje imaju svi ostali. U vremenu kad smo svirali “Dio tebe”, živjeli smo zaljubljeni, iznad oblaka, danas smo čvrsto na zemlji, ali naša ljubav i mala obitelj koja je iz nje izrasla i dalje su nam iznad svega najvažniji – govori Marijan za Slobodnu Dalmaciju.

Cijeli album “Iznad oblaka” poslušajte u Glorijinoj slušaonici

– Ovaj album je za nas jako poseban. Ušli smo u njegovo stvaranje s ljudima koji su bili spremni dati 150 posto sebe, imali smo dovoljno vremena, beskompromisno smo radili, jedini uvjet bio je da se nama to sviđa. Snimali smo većinom u pulskom studiju “Partyzan”, a Edi Cukerić je radio produkciju. U podrumu naše kuće, koji smo pretvorili u našu malu glazbenu oazu, Gabi je snimala vokale, i to baš u trenucima kada bi se osjećala najopuštenijom – kazuje Marijan, inače autor i gitarist većine pjesama.

Album “Iznad oblaka” izaći će kao dvostruki CD, na prvome su nove pjesme, a na drugome je šest starih pjesama “Nole” plus multimedija sa spotovima, fotografijama i tekstovima.

Antonela Marušić / Slobodna Dalmacija

Linker
19. travanj 2024 16:55