JOHNNY DEPP

Povratak na Karibe

Holivudska zvijezda Johnny Depp (45) uslikan je kako traži prikladnu lokaciju na Karibima za snimanje svog novog filma “The Rum Diary”. Iako zvuči kao nastavak proslavljene franšize filmova o piratima s Kariba, u kojoj je glumio ulogu kapetana Jacka Sparrowa, riječ je o adaptaciji romana Huntera S. Thompsona. U priči koja bi se uz avanturističke pomorce mogla povezati jedino u smislu konzumiranja opijata i alkohola, glavni je junak novinar Paulu Kempu, koji se iz New Yorka seli u Puerto Rico.

Radnja je smještena u 50-te godine prošlog stoljeća i donosi zamršenu ljubavnu priču o ljubomori, izdaji i alkoholizmu među novinarima lokalnog lista. Roman je napisan još 1960., ali nije objavljen do 1998., a sam Thompson najpoznatiji je kao autor romana “Strah i prijezir u Las Vegasu”, te notorni pobornik psihodeličnih droga i ikonoklast tadašnjih političkih autoriteta. Preminuo je 2005. u 67. godini života, pucajući si u glavu pišoljem.

Iste godine kad je objavljen “The Rum Diary”, Depp je imao premijeru filma “Strah i prijezir u Las Vegasu”, redatelja Terryja Gilliama, a priča filma (i knjige) djelomično se oslanja na iskustva Thompsona i Oscara Zeta Acoste na njihovom putu u Las Vegas.

Iako je na Karibima vrelo sunce pozivalo na kupanje, zvijezda filmova “Edward Škaroruki” i “Arizona Dream” dan je proveo tražeći lokacije za novi film, a pritom iz ruku nije ispuštao scenarij filma.

Gordana Kolanović

Linker
16. travanj 2024 15:40