VIDEOINTERVJU: STELLAN SKARSGARD

Prestar sam za glavne uloge

Slavni švedski glumac Stellan Skarsgård (58) kustos je Katrin Cartlidge Fondacije na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. Karizmatični glumac proslavljen ulogama u filmovima danskog redatelja Larsa Von Triera, održao je predavanje mladim glumcima na Sarajevo Talent Campusu i oduševio sudionike duhovitim anegdotama o suradnji s mnogim filmskim legendama: Stevenom Spielbergom, Johnnyjem Deppom, Ronom Howardom,Tom Hanksom…

– Htio sam postati diplomat, ali tek kad sam podbacio u tome, postao sam glumac – priznao je glumac na početku predavanja te nastavio prepričavati svoje dojmove o Larsu Von Trieru i njegovom zadnjem filmu, hororu “Antikrist”.

Što se događa u Sarajevu provjerite na posebnoj Glorijinoj podstranici!

– Lars je divna osoba. Unatoč tome što je u poslu control freak i nastoji sve nadzirati, s njim je uvijek bilo savršeno raditi. Smatram ga bliskim prijateljem i često se čujemo telefonom. Kad je počeo snimati zadnji film “Antikrist” nazvao me i rekao mi da sam, nažalost, prestar za glavnu ulogu. Vjerojatno ju je zato dodijelio “mladiću” Williamu Dafoeu – našalio se Skarsgård.

Zvijezda filmova “Good Will Hunting”, “Dogville”, “Breaking the Waves” ali i komercijalnijih uradaka: mjuzikla “Mamma mia!”, “Pirati s Kariba” i “Anđeli i demoni”, otkriva kako se osjećao kad se troje, od njegovo sedmoro djece, odlučilo okušati u glumačkoj profesiji te govori o svojim hobijima kojima se pasionirano bavi kad ne snima.

Zašto se osjećao posramljenim kad je stigao u Sarajevo, pogledajte u videoprilogu.

Gordana Kolanović

Linker
25. travanj 2024 00:03