CIJENA - SITNICA

Prodaje se nezaboravna haljina princeze Diane

Kad se mlada princeza Diana prvi put pojavila s princom Charlesom u javnosti, imala je 19 godina, a ostavila je nezaboravan dojam na okupljene. Neki su to pripisali njezinoj osobnosti, dok su drugi govorili da je to zasluga i glamurozne crne večernje haljinu dizajnera Davida i Elizabeth Emanuel, koju je Lady Diana Spencer, kako su je tada svi zvali, odjenula.

Sad je njenim vjernim obožavateljima pružena prilika da i sami isprobaju njenu prekrasnu haljinu, ako su spremni izdvojiti 50.000 funti, cijenu određenu za aukciju u lipnju.

U prodaju su je odlučili pustiti upravo njeni kreatori, bivši supružnici i dizajneri, zaslužni za brojne princezine modne kombinacije. Sama dizajnerica Elizabeth Emanuel prisjetila se nedavno Dianinog izgleda te večeri 1981., kad je posjetila dobrotvornu zabavu u dvorani Goldsmiths.

– Transformacija koju je mlada Diana doživjela bila je nevjerojatna. Na probu haljine stigla je izgledajući kao prosječna učiteljica u vrtiću, ali kad se preodjenula ličila je na filmsku zvijezdu – rekla je Elizabeth.

Na aukciji će se naći i šifonska košulja koju je Diana nosila za portret prilikom zaruka, bijela svilena haljina iz 1986. godine te brojni drugi predmeti koji su joj nekad pripadali.

Linker
25. travanj 2024 11:23