PRVI POGLED

Rade Šerbedžija neprepoznatljiv u filmu o Harryju Potteru

“Harry Potter i darovi smrt (1. dio)” jedan je od najiščekivanijih filmova u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. No, dok su ljubitelji Harryja Pottera zainteresirani kako će završiti jedan od najvećih serijala, hrvatski filmofili imaju i dodatan mamac – vidjeti kako se Rade Šerbedžija snašao u svijetu maloga čarobnjaka iz Hogwartsa.

– Moja je uloga mala, pojavljujem se u dvije scene. Glumim nekog Austrijanca Gregorovicha. On je dobar čarobnjak koji izrađuje čarobne štapiće i bori se protiv zločestog čarobnjaka. Posao sam odradio u studiju – opisao je 63-godišnji Rade Šerbedžija za Jutarnji list svoje iskustvo snimanja filma, čija je premijera zakazana za studeni ove godine.

No, osim njegovih riječi, sada možemo i vidjeti kako Šerbedžijin Gregorovich izgleda. Holivudski studio Warner Bros. objavio je foršpan za film, a u njemu se hrvatski glumac pojavljuje s dugom sijedom kosom i bradom, gotovo neprepoznatljiv svojim obožavateljima.

“Harry Potter i darovi smrti” završna je od sedam knjiga koje je J. K. Rowling napisala o dogodovštinama Harryja Pottera, no kako je papirnato izdanje bilo obimno, producenti su odlučili od nje napraviti dva filma. Tako će prvi dio biti prikazan u studenom, a doista zadnji film “Harry Potter i darovi smrti (2. dio)” u kina dolazi 2011. godine.

Pogledajte Šerbedžiju u foršpanu za “Harry Potter i darovi smrti (1. dio)”:

Linker
12. travanj 2024 23:00