SELIDBA U RIJEKU

Rade Šerbedžija vraća se u Hrvatsku

Rade Šerbedžija i Lenka Udovički u pripremama su za trajno preseljenje iz SAD-a u Rijeku gdje će se doseliti s dvije od tri kćeri; Vanjom i Milicom. Najstarija Nina, danas 18-godišnjakinja, u Americi će ostati živjeti jer je primljena na nekoliko tamošnjih sveučilišta, od kojih se za jedno tek mora odlučiti.

Glavni razlog preseljenja obitelji Šerbedžija u grad na Rječini je pokretanje studija glume pri riječkom Sveučilištu, što je inače Radina inicijativa koja je tamo naišla na plodno tlo, a na kojem će glumac i njegova supruga, cijenjena kazališna redateljica, predavati.

Obitelj se navodno već počela pakirati u svom losanđeleskom domu, iako svoju novu, riječku rezidenciju još nisu odabrali. Njezina će lokacija vjerojatno ponajviše ovisiti o školama 15-godišnje Vanje i 13-godišnje Mimi (kako Milicu od milja svi zovu), koje djevojčice tek trebaju upisati.

Mama Lenka tijekom nedavnog boravka u Rijeci već je obišla nekoliko osnovnih i srednjih škola, no konačnu odluku obitelj tek treba zajednički donijeti.

Rade u Rijeku dolazi potkraj svibnja, na premijerno prikazivanje svoja dva filma u Art kinu Croatia, a ubrzo nakon toga počinju i pripreme za novu sezonu teatra Ulysses na Brijunima gdje tradicionalno s obitelji provodi svoja ljeta. Obitelj pred sobom, kako doznaje Jutarnji list, na raspolaganju ima cijelo ljeto za upoznavanje s ovdašnjim tržištem nekretnina te da naposljetku pronađu svoj novi dom.

Linker
25. travanj 2024 04:03