GLUMAC U GOSTIMA

Ralph Fiennes se u Puli prisjetio ručka s Tuđmanom

Kao poseban gost 59. festivala igranog filma u Puli boravi britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes (49), čija je ratna drama “Koriolan”, njegov redateljski debi, prikazana u nedjelju u sekciji Europolis. U “Koriolanu”, koji je snimljen prema drami Williama Shakespearea, Fiennes glumi naslovu ulogu, brutalnog rimskog vojskovođe, a njegovu autoritativnu majku Vanessa Redgrave .

– Način na koji je ona izgovorila rečenicu o svom odnosu prema sinu, doslovno me osupnuo, i shvatio sam da sam napravio dobar izbor. Mnogo sam naučio od iskusnijeg kolege Jeremyja Ironsa koji mi je kazao: “Nađi dobre glumce i vjeruj da će ti oni odvesti film u pravom smjeru” – kaže Ralph Fiennes, koji priznaje da se već pomalo zasitio uloga negativaca.

Bradati Ralph Fiennes u Puli Foto: Srećko Niketić / CROPIX

Prisjetio se i svog prvog posjeta Hrvatskoj, 1995. Povod je bilo prikazivanje “Schindlerove lista” na pulskom festivalu, nakon koje je, kako kaže, uslijedila avantura s producentom Brankom Lustigom kad su njih dvojica helikopterom putovali na Brijune, na ručak s hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Linker
24. travanj 2024 21:33