SLAVICA I BERNIE ECCLESTONE

Razvod na brzaka

Nakon 24 godine braka, jedan od najbogatijih britanskih parova, Slavica i Bernie Ecclestone okončali su svoju vezu na brzaka. U samo 58 sekundi, sudac je odobrio 50-godišnjoj Riječanki razvod od 28 godina starijeg šefa Formule 1, prihvativši tako obrazloženje da se njezin suprug “ponašao na takav način da bi bilo nerazumno da ostane s njim”.

– Zbog njega sam bila tjeskobna i pod stresom – navela je u svojoj brakorazvodnoj molbi Slavica Ecclestone, koja se, baš kao i njezin, sada bivši, suprug Bernie, nije pojavila na saslušanju. No, tamo su bile njezina odvjetnica Liz Vernon, koja se specijalizirala za brakorazvodne parnice slavnih i bogatih, ali i njegova zastupnica Helen Ward, koja je prošle godine pomogla Beverly Charman, supruzi milijunaša Johna Charmana, da iz braka izađe s 48 milijuna funti na bankovnom računu.

Unatoč laganom razvodu, usluge oštre i skupe odvjetnice Slavici će i te kako biti potrebne, jer tek slijedi prava bitka – za novac. Naime, vrijednost imovine Ecclestoneovih procijenjena je na 2.4 milijarde funti, koje je uglavnom zaradio Bernie. No, u tome je imao golemu potporu svoje supruge, a, kako bi izbjegao plaćanje poreza, većina imovine i glasi na Slavicu. Taj zapetljani imovinsko-financijski čvor neće biti tako lako prekinuti kao njihov 24-godišnji brak, no nagađa se da bi bivša manekenka mogla dobiti čak milijardu funti.

Slavica, koja je tada još imala djevojačko prezime Radić, i Bernie upoznali su se 1982. godine na F1 utrci u Italiji, a javnost je saznala za njihove probleme tek kada se ona u studenom prošle godine iselila iz obiteljske kuće u Londonu. Njihove kćeri, Tamara (24) i Petra (20), također su bile iznenađene maminom odlukom, ali ništa nije moglo spriječiti tvrdoglavu Riječanku. Čak ni pokušaj pomirenja u Beogradu, gdje su zajedno dočekali Novu godinu, nije ju uspio razuvjeriti da je izlazak iz braka najbolja opcija.

Linker
25. travanj 2024 10:02