Sabina Ajrula Tozija: Lijepo je živjeti u sultanovom haremu

Glorijina ekipa provela je 24 sata s makedonskom glumicom, koja im je otkrila kako je u kasnim godinama dobila ponudu života – da glumi u serijalu ‘Sulejman Velicanstveni’, u kojem posebno cijeni kolegicu Meryem Uzerli, koja je s dečkom redovito poziva na večere

Koje uloge smatrate najvažnijima u karijeri?

– U bivšoj Jugoslaviji snimala sam dosta filmova i TV serijala, s legendarnim glumačkim imenima kao što su Kole Angelovski, Petre Prličko, Neda Arnerić, Pavle Vujisić, Bata Živojinović, pa Fabijan Šovagović, Slobodan Dimitrijević… Od filmaša novijeg doba koji bi hrvatskoj publici mogli biti poznati, preklani sam radila s redateljem Tomislavom Žajom, koji mi je dodijelio jednu od glavnih uloga u filmu “Duh babe Ilonke”. No, karijeru su mi obilježile kazališne uloge, posebno uloga Fatime – makedonska inačica Laure u urnebesnoj komediji koja je nastala prema Držićevom “Dundu Maroju”. Igrala sam je 25 godina, i potkraj sam već tražila da me zamijene mlađom glumicom, no rekli su mi da ću Fatime, ako bude trebalo, glumiti i u kolicima. Važna mi je i uloga Majke Tereze u predstavi “Svetica tame”, nezavisnoj produkciji koju sam igrala nakon što sam se sa suprugom vratila iz Italije.

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora sa Sabinom Ajrula Tozija. Cijeli intervju u kojem otkriva kako provodi vrijeme na setu, s kim se druži i privatno te kako joj je pratiti zahtjevni ritam snimanja, potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 949).

Linker
05. svibanj 2024 10:00