PRVE DAME

Sanja Musić Milanović i Michelle Obama: Ženski dogovor na vrhu

Divno je biti kod kuće, izjavila je Michelle Obama prošle nedjelje u siromašnoj, ne baš sigurnoj četvrti Chicaga, South Sideu, gdje je živjela prije nego što je diplomirala sociologiju na Princetonu i doktorirala pravo na Harvardu. Uzbuđena je i ponosna, rekla je srdačno, što je gošće NATO summita, šest prvih dama i žena uspješnih u svojim područjima, dovela “u svoje dvorište”.

Jer, Sanja Musić Milanović , supruga hrvatskog premijera, te supruge glavnog tajnika NATO-a, turskog predsjednika, albanskog premijera, norveškog premijera te nevjenčana supruga novog francuskog predsjednika – sve su to zanimljive, obrazovane i uspješne žene.

Supruga hrvatskog premijera kao da je bila u telepatskoj vezi s Michelle Obamom i osobljem njezina ureda dok su planirali aktivnosti za gošće NATO summita u Chicagu prošlog vikenda. Ili to ipak nije bila slučajnost!? Michelle Obama pročitala je neke znanstvene radove naše doktorice znanosti, ugledne stručnjakinje za pretilost iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i predavačice na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, jer i sama borbu protiv pretilosti, napose djece, smatra jednim od svojih najvažnijih zadataka u Bijeloj kući.

Kakva je Michelle Obama? Dr. Musić Milanović ne skriva oduševljenje.

– Veoma je emotivna, neovisna, snažna, baš plijeni, ona stvara ugodu… Kako je Chicago njezin dom, bila je još emotivnija, iznimno ugodna, a proveli smo skupa doista čitav dan. Ovo je, dakako, bio moj prvi službeni događaj na tom nivou, bila sam malo nesigurna u prvom trenutku… No, Michelle me odmah poljubila i rekla da nas dvije radimo isti posao – rekla je hrvatska prva dama.

Sanja Musić Milanović i Michelle Obama “kliknule” su i zbog vrlo sličnog stylinga, a upravo je dr. Musić Milanović sjedila na večeri uz Michelle Obamu te neopterećeno, prijateljski i ženski iskreno razgovarala s američkom prvom damom oko sat vremena.

Nada Mirković

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o sastanku na vrhu Sanje Musić Milanović i Michelle Obama. U tiskanom izdanju Glorije (br. 907) pročitajte i sve ostale detalje o druženju prvih dama Hrvatske i Amerike sa suprugama predsjednika i premijera Francuske, Albanije, Turske i Norveške, njihovim stylinzima i svečanoj večeri… Možete se pretplatiti i na PDF izdanje.

Linker
14. travanj 2024 17:56