NINA BADRIĆ

Sedam je moj sretan broj

Sedam je, kaže 35-godišnja zagrebačka pjevačica Nina Badrić, božji broj i – njezin sretan broj. Na kraju 2007. izdala je svoj sedmi album pod nazivom “07” u izdanju Aquarius Recordsa, smršavjela sedam kilograma te ušla u sretnu sedmu godinu ljubavi s poduzetnikom Bernardom Krasnićem, svojim šest godina mlađim suprugom. Uz to, obilježava petnaest godina karijere pa će ovu godinu doista pamtiti kao jednu od najsretnijih u životu.

Na albumu, na kojem je pet pjesama za koje je sama napisala tekstove i glazbu, surađivala je s vrhunskim svjetskim glazbenicima – romskom pjevačicom i world music divom Ljiljanom Petrović-Buttler, američkim R&B glazbenikom Montellom Jordanom (1995. nominiranim za Grammy) te trubačem i dirigentom Steveom Sidwellom, dirigentom koncerta Robbie Williams pjeva Sinatru iz 2001. Javnost je, uz sve to, zaintrigirao Ninin spot za pjesmu “Da se opet tebi vratim” – zbog strastvenih scena u kojima joj je partner splitski tenisač Goran Ivanišević.

Kako to da ste za partnera u spotu izabrali baš Gorana kojem je to prvo takvo iskustvo?

– Gorana sam upoznala prije desetak godina u Londonu na izboru za najljepšu djevojku hrvatskog podrijetla u Engleskoj. Već tada je na mene ostavio dojam iznimno skromne osobe neopterećene slavom. Kao sportaš i osoba koju doista poštujem, bio je jedini izbor za glavnog glumca u mom spotu. No, da nije bilo Tanje, vjerojatno u ta dva dana ništa ne bismo snimili jer smo se oboje stalno cerekali pa nas je ona svako malo dovodila u red. Goran je vrlo zabavan i duhovit, a kako ni meni ne treba mnogo za šalu, bilo je teško snimati ozbiljne ljubavne scene. Zahvaljujući Tanjinoj prisutnosti i savjetima, Goran se opustio i manje je griješio od mene. Bila je odlična atmosfera, a u stankama smo pjevali klapske pjesme i Tošinu “Nesanicu”.

Očekujete li da će novi album ponoviti uspjeh “Ljubavi”? – Prve reakcije na “07” su fantastične, nikada nisam dobila toliko SMS-ova podrške i pohvala. Neki dan me jedna djevojka zaustavila na ulici i rekla da je zaplakala već kod prvog slušanja “Da se opet tebi vratim”. Za mene je glazba ljubav i igra, i drago mi je da publika to prepoznaje.

Odakle naziv “07”? – Osim što mi je to sedmi album, rođena sam u sedmom mjesecu 1972., i sedmicu smatram svojim sretnim brojem – iako ne vjerujem u numerologiju. To je sveti, božji broj, i htjela sam da na neki način bude zaštita ovog albuma.

Sanja Renić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite saznati više, pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 674 ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
16. travanj 2024 03:19