Jurica Sertić
LADY X

Severina - magična ratnica, bijela labudica, crna udovica i zavodnica

Dizajnerski imperativ hrvatskih crvenih tepiha, Matija Vuica predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X’.

Za zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju LADY X izabrala je Severinu. Matija kaže kako je kostim za Lady X’ priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugiput u bijelu labudicu, crnu udovicu, ili jednostavno elegantnu zavodnicu.

Upravo je u Severini s kojom već dugo surađuje u njenim posebnim izdanjima, pronašla famoznu Lady X’, koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni.

Osim toga, Severina, u svim svojim izdanjima, utjelovljuje koncept ovogodišnjeg Schwarzkopf Cro A Portera kojeg je Viktor Drago na najljepši mogući način posvetio bezvremenoj ženskoj ljepoti. Kolekcija se, poput svih prethodnih, sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina po kojima je Matija poznata i za koje kaže kako danas ne može zamisliti da dizajnira išta drugo. Momenti kostimografije u prenaglašenim bokovima, ramenima ili volumenu donjeg dijela haljine, još više podcrtavaju vječnu želju svake žene za uskim strukom, a čipka u crnoj, bijeloj, zlatnoj i srebrnoj boji, perje i sjajni kamenčići, daju haljinama dozu luksuza koji svaku ženu pretvara u Lady X’.

Matija Vuica na modnoj sceni prisutna je od osamdesetih godina, no profesionalno se dizajniranjem počela baviti devedesetih godina koje su je definitivno etablirale kao kraljicu hrvatskog haute couture-a. Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima, postavili su Matijine haljine modnim presedanom među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, a gotovo da i nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njenu haljinu.

Kreativno vodstvo: Viktor Drago Foto: Jurica Sertić Make up: Saša Joković Kosa: Mijo Majhen Video: Dino Senčar

Linker
08. veljača 2023 19:31